Data actualizării:
Data publicării:

Părinții ar putea face o cerere la fiecare ciclu de învățământ preuniversitar pentru a-și înscrie copiii la ora de religie. PS Varlaam Ploieşteanul: M-a surprins acest fapt

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Înscrierea elevilor la disciplina opțională Religie se va face de câte ori elevul intră într-un nou ciclu de învățământ – primar, gimnazial, liceal, a anunțat ministra Educației, Ligia Deca, în cadrul dezbaterilor care au loc la Camera Deputaților pe proiectele de legi ale învățământului. 

Concret, părinții “vor exprima opțiunea în scris pentru fiecare ciclu de învățământ, sau până la schimbarea opțiunii”, a spus Deca.

Aceasta a fost întrebată de reprezentanții cultelor, prezenți vineri la dezbateri, de ce există modificări în proiect, în privința orei de religie, față de actuala lege care nu face nici o referire la valabilitatea înscrierii unui copil la această disciplină opțională. Ministrul Educației a invocat o “îngrijorare a ministerului Justiției, vizavi de constituționalitate”.

Sesizarea era făcută de Preasfinţitului Părinte Varlaam Ploieşteanul privind obligativitatea părinților de a înscrie copilul la ora de religie la începutul fiecărui ciclu de învățământ, prevăzută în proiectul de lege al Învățământului Preuniversitar aflat acum în dezbatere.

Varlaam Ploieşteanul a spus în cadrul dezbaterilor: “M-a surprins faptul că în noul proiect pentru învățământul preuniversitar apare obligativitatea părinților de a înscrie copilul la ora de religie de la începutul fiecărui ciclu, iar în legea încă în vigoare este prevăzută o singură înscriere, familia având posibilitatea ca pe parcursul anilor de studiu, dacă intervine vreo schimbare în credința pe care o profesează familia și implicit copilul, pot solicita schimbarea confesiunii sau pot schimba sau solicita de participarea la ora de religie”.

Ministra Educației a explicat că în actualul proiect de lege a Învățământului Preuniversitar, trimis de Guvern în Parlament, a modificat articolul referitor la înscrierea elevilor la disciplina Religie, după primirea avizului de la Ministerul Justiției, scrie Edupedu.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel