Părinții trebuie să își dea acordul pentru educația sexuală în școli. Coaliția de guvernare nu a votat proiectul trimis de Klaus Iohannis
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 22 iun 2021, 17:37
WhatsApp
Părinții trebuie să își dea acordul pentru educația sexuală în școli. Coaliția de guvernare nu a votat proiectul trimis de Klaus Iohannis 
 /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Părinții trebuie să își dea acordul pentru educația sexuală în școli. Coaliția de guvernare nu a votat proiectul trimis de Klaus Iohannis / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Coaliția de guvernare PNL - USR-PLUS - UDMR u a votat proiectul privitor la educația sexuală în școli, întors de președintele Klaus Iohannis.

Potrivit Antena 3, coaliția de guvernare formată din PNL, USR-PLUS și UDMR nu a votat proiectul de educație sexuală în școli, întors de președintele României. Astfel, părinții vor trebui să decidă dacă vor să își lase copiii la orele de educație sexuală, nu să facă o cerere dacă vor să își retragă copiii de la aceste ore.

Educația sexuală în școli. Masturbarea timpurie la copiii de 0-4 ani, prima experiență sexuală la 9-12 ani 

Recomandările OMS pentru Europa, privind educația sexuală în școli, pe care se va baza și educația sexuală în școlile din România, fiind un cadru pentru factorii de decizie politică din Europa, sunt unele surprinzătoare dacă ne uităm la categoria de vârstă. 

Astfel, conform citării făcute de către jurnalista Oana Zamfir, la Antena 3, în emisiunea ”Obiectiv”, iată ce vor învăța copiii, începând de la categoria de vârstă 0-4 ani: 

”Copii 0 - 4 ani: bucuria și plăcerea de a atinge propriul corp, masturbarea timpurie, descoperirea corpului și a organelor genitale proprii, plăcerea apropierii fizice- parte normală în viața fiecărui om, tandrețea și apropierea fizică- modalitate de exprimare a dragostei și afecțiunii. 

Copii 4 - 6 ani: bucuria și plăcerea de a atinge propriul corp, masturbarea timpurie, consolidarea identității de gen, învățat să vorbească despre aspecte privind sexualitatea. 

Copii 6 - 9 ani: dragoste, îndrăgostire, tandrețe, sexul pe Internet, bucuria și plăcerea de a atinge propriul corp (masturbarea, auto-stimularea). 

Copii 9 - 12 ani: prima experiență sexuală, orientarea sexuală, comportamentul sexual al tinerilor, dragoste, îndrăgostire, plăcere, masturbare, orgasm, diferențe între identitatea de gen și sexul biologic. 

Copii 12 - 15 ani: așteptările de rol și comportamentele de rol în legătură cu excitația sexuală și diferențele de gen, identitatea de gen și orientarea sexuală, modul în care să se bucure de sexualitate în mod corespunzător, prima experiență sexuală, plăcere, masturbare, orgasm.”

DCNews a realizat un sondaj cu privire la educația sexuală în școli. Puteți vota AICI. Un vot va fi dat și în Senat, de la ora 17:00. 

Dan Barna: Himere medievale ale părinților

”Trebuie să ne gândim la copii și nu la himerele medievale ale părinților. Copiilor sunt viitorul acestei țări, iar cei care trăiesc încă în Evul Mediu pot să-și asume lucrul ăsta, dar să-și asume retragerea copilului, nu statul să vină să spună copiii au dreptul la educație sexuală și doar părinții cărora le pasă de cu adevărat de copii pot să-și ducă copiii la oră.” spunea Dan Barna. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?