Data publicării:

Părinții pe care puțini specialiști îi bagă în seamă. Radu Leca: Cât de importantă este dragostea de mamă / video

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Radu Leca și Ramona Dumitru au vorbit în cadrul emisiunii „Ultrapsihologie", de pe DC News, despre părinții copiilor bolnavi. 

„În urmă cu 20 de ani mi-am dat seama că cei mai bolnavi dintre noi nu sunt cei ce sunt diagnosticați, ci sunt cei care au ajuns să crească nefiind niciodată diagnosticați copii bolnavi: părinții de copii bolnavi. O categorie pe care puțini specialiști o bagă în seamă și o monitorizează așa cum ar trebui fiindcă avem de-a face cu o categorie extrem de sensibilă ce adună foarte multă anxietate, tristețe, depresie, atacuri de panică ce se manifestă noaptea când copilul are probleme de respirație sau probleme cu stomacul.

Adună tristețe și frică în nesomn, un nesomn repetat fiindcă copilul își manifestă toate somatizările și bolile în timpul nopții iar părinții nu mai apucă să doarmă.”, a spus Radu Leca. 

Cum sunt părinții copiilor bolnavi

„Ar trebui să spun că sunt mereu prezenți în tot ceea ce înseamnă viața copiilor. Poți să pui bazele în ei, îi poți vedea și îi poți simți în tot ceea ce înseamnă structura dedicată, le înțelegi forța, o simți în plexul solar, recepționezi toate gândurile lor ca și când sunt gândurile tale, numai că te întorci către o idee care spune în felul următor: „Numai părinte de copil bolnav să nu fii” și întrebarea e  „De ce?"

Fiindcă suferi până ajungi să te îmbolnăvești de cancer de piele, gastrită, ulcer, colită ulcerativă, cancer de stomac, pancreatită, ficat bolnav, psoriazis. Toate aceste boli le au părinții de copii bolnavi. Anxietatea părinților ce au copii bolnavi reprezintă una din cele mai importante, grave și rele probleme care este tratată cu o totală iresponsabilitate de către familia extinsă.

Știți că familiile, acum denumite familii extinse, adică mai mulți membri, mai multe persoane care aud acea problemă: „Ce problemă are?”, „Are copilul bolnav”, „Lasă că se descurcă... Îl susținem și noi cu ce putem”, dar în mod real, familia extinsă nu vizualizează răul și greul prin care trece părintele. Ei spun: „Îl ajutăm, îl susținem”, dar adevărul este undeva la mijloc, fiindcă „numai părinte de copil bolnav să nu fii”.

E o discuție foarte grea.”, a spus Radu Leca. 

Dragostea de mamă, cea mai importantă soluție pentru orice problemă a copilului

„Părinții de copii bolnavi sunt atât de axați pe boala copilului și pe a găsi anumite remedii, și atunci familia extinsă, văzând toată această disperare, poate nu intervine pentru a nu deranja, să nu fie prea mult, să nu fie o presiune prea mare.", a spus Ramona Dumitru. 

„Părintele de copil bolnav se uită pe sine și majoritatea celor ne vor auzi și sunt ca și noi, părinți și liberi gânditori, vor spune că am dreptate. De ce? Când copilul îți este bolnav ție nu îți mai arde de nimic. Nu-ți mai arde să te îmbraci, nici să te speli, nici să dormi, să mănânci, să bei apă. Ție îți trebuie o  soluție la problema pe care o are pentru că tu, în interiorul tău, știi că vei găsi o soluție. Cea mai importantă soluție pentru orice problemă a copilului este dragostea de mamă.”, a spus Radu Leca la emisiunea „Ultrapsihologie", de pe DC News. 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel