Data publicării:

Părinții își pot bate copiii, dacă cei mici se simt iubiți, spun cercetătorii

Autor: DCNews Team | Categorie: Stiri
WhatsApp
copil agresat dece
copil agresat dece

Să fii o mamă strictă sau chiar să-ți lovești copiii din când în când este în regulă, atâta timp cât compensezi prin dragoste și afecțiune, spun cercetătorii, potrivit The Telegraph.

Sindicatele de părinți au reacționat însă vehement la rezultatele acestei cercetări, argumentând că un copil poate fi afectata pe termen lung din cauza disciplinei fizice.

Studiul adolescenților, publicat în jurnalul ”Să fii părinte: Știință și practică”, a relevat că efectele pedepselor - precum amenințările verbale și bătăile - se anulează dacă cei mici se simt iubiți.

Palmele pe care le primesc unii copiii de la părinți poartă un risc mare ca cei agresați să devină delincvenți sau hiperactivi - dar autorii studiului spun că asta se poate modera.

În Marea Britanie părinților nu le este explicit interzis să-și lovească copiii, dar legea actuală prevede că este ilegal să provoci răni mai grave decât înroșirea pielii.

Echipa Universității de Medicină Albert Einstein din New York a studiat un grup de adolescenți mexicano-americani și au descoperit că o mamă iubitoare - sau percepția de ”căldură maternală” - protejează împotriva comportamentului antisocial.

Afecțiunea părinților, factorul critic în dezvoltarea copiilor

Conducătorul cercetării, dr. Miguelina German, spune că ”teoria afecțiunii” presupune că această căldură, dar și dragostea părintească reprezintă factorii critici în producerea fericirii și siguranței copiilor. Convingerea că părinții lor îi iubesc îi ferește pe copii de respingeri, chiar dacă sunt pedepsiți fizic, mai spune ea, și disciplina mai aspră nu conduce automat la un comportament antisocial.

Asociațiile de părinți răspund însă că lovitul subminează relația de încredere reciprocă dintre un copil și tutorele acestuia. ”Îi învață pe copii să fie violenți. Tinerii ne spun că lovitul îi supără, dar de cele mai multe ori nu îi determină să nu mai repete faptele pentru care au fost pedepsiți. Vrem să ajutăm părinții să folosească metode mai constructive de a-i învăța pe cei mici diferența dintre bine și rău”.

Cercetări precedente au arătat chiar că unii copii se pot dezvolta în adulți mai responsabili dacă au avut parte de o disciplină mai fermă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel