Părinții din România sau sistemul Barnevernet. Cine greșește mai tare
Autor: Val Vâlcu | Publicat pe: 12 feb 2022, 22:10
WhatsApp
Copil din Capitală, bătut cu bestialitate de un alt minor / Foto: Pixabay
Am văzut români revoltați că asistența socială din Danemarca sau din Norvegia îndepărtează copiii din grija părinților și îi plasează în familii adoptive.

Barnevernet, numele agenției norvegiene de protecție a minorilor a devenit sinonim cu abuzul, într-un caz de acum cinci ani.

Noi, românii, știm să ne creștem copiii, familia e mai importantă decât statul, se încalcă drepturile omului, au ceva cu imigranții sau cu persoanele religioase, cam asta zicea societatea, prin vocea sa cea mai autorizată, rețeaua Facebook.

Se uită, în această sfântă indignare, două aspecte:

1. Nici Barnevernet, nici asistența socială din Danemarca nu au trecut ilegal frontiera de stat, ca să ia copii din țara cu cea mai aleasă educație parentală și cu cele mai armonioase familii, din Europa, familiile respective s-au dus de bunăvoie în Oslo sau Oostende. Asta e cert. Nu știm sigur dacă au citit proverbul din cartea de latină de clasa a opta: si fueris Romae, Romano vivito more (Când ești în Roma trăiește/poartă-te ca romanii).

G Ad:

2. Este posibil, ba chiar probabil ca unii părinți din occident, ca și de la noi, să-și țină copiii pe post de airbag, în brațe pe locul din față al mașinii. Din prea multă dragoste, evident. Dar, aproape sigur, în România nimeni nu încearcă să protejeze viața micuțului, sunând la Poliție. Dacă stă un cașchetar la pândă cu radarul, în tufiș, există șansa să vadă părinții criminali. ”Partenerii din trafic”, sigur nu vor claxona, nu-I vor atrage atenția, nu vor denunța inconștientul cu numărul XYZ.

De aici două întrebări:

1. Ați auzit vreodată pe cineva că a intervenit când a văzut astfel de cazuri? Vreun paznic de mall, care are și înregistrarea, pe camere, vreun șofer, vreun vecin?

2. Care societatea e mai bolnavă: cea care face prea mult, sau cea care nu face nimic?

P.S.

Trăim într-o țară care, oficial, a validat cu 50,34% fraza ”Poate a zis ceva copilul”. 

                                                                                                                        

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro