Părinții, atenționați de medicul Egri Eduard, înainte să plece în concediul ”mult dorit”: Grea decizie
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 17 mai 2022, 13:19
WhatsApp
Grecia, Kavala / Foto DCNews
Grecia, Kavala / Foto DCNews
Medicul Egri Eduard are o recomandare importantă pentru părinți, înainte de a pleca în concediul „mult dorit” alături de copii.

„Părinții de preșcolari care pleacă în perioada asta în concediul mult visat s-au pregătit exemplar, și-au rezervat cazarea și biletele de avion cu luni în urmă, și-au trasat obiectivele de vizitat, și-au pregătit bagajele, s-au documentat riguros dar uită un lucru esențial: cel putin cu o săptămână înainte să nu își mai ducă copilul în colectivități sau la alte chermeze.

De ce? Păi, foarte simplu, așa cum bine știm microorganismele habar nu au că acești copii vor pleca departe și astfel cu o zi, două inainte de plecare copiii au șansa să se îmbolnăvescă”, a scris, pe contul de Facebook, medicul specialist de medicină de familie Egri Eduard.

Ulterior, a adăugat: „Aici sunt două variante: ori pleci cu tolba plină de medicamente și asumandu-ți riscurile de rigoare ori renunți la concediu. Grea decizie.

Ce credeți domnule doctor că trebuie să facem?

Greu răspuns, stiu doar ce trebuia să faceți.”

Vacanțele după COVID, problemă delicată în România. Bulai: Prețuri mult mai mari decât în Grecia. Nu mai zic de Turcia și Bulgaria

Amintim că jurnalistul Val Vâlcu și sociologul Alfred Bulai au discutat despre sezonul estival al anului 2022, la „Nod în papură”.

„Pe turism cum vezi lucrurile? E vreo reclamă care te scoate din casă și te duce în vacanță?”, a întrebat jurnalistul în timpul emisiunii de la DC NEWS.

„Teoretic cred că dacă mai zice vreunul ceva de pandemie va fi luat pe sus. Au fost de ajuns doi ani de zile de stat în casă. Probabil că pentru turiști va fi un sezon mai bun, dar din păcate pentru cei din turism nu mai sunt chiar atât de mulți bani. Avantajul este mare că Europa trebuie să mai facă vaccinuri o groază și au prelungit restricțiile cu încă un an. Unii dintre românii care mergeau de regulă prin străinătate nu o să mai meargă și o să aleagă România. Problema delicată este că în România au ajuns prețurile mult, mult mai mari decât Grecia... nu mai zic de Turcia și Bulgaria unde este un decalaj mare”, a răspuns Alfred Bulai.

În Turcia nu e cum crede toată lumea, spune Vâlcu „Noi spunem așa, dar vorbim de Turcia aia nasoală. Dacă mergi cu 400 de euro în Turcia, de banii ăia stai pe un pat de fier și cămăruța e mică, plaja e nasoală”, a replicat Vâlcu.

„Problema este că în unele zone din Turcia se face turism de 3-4 decenii maxim. Trebuie să te ducă mintea să te întrebi: dacă nu a fost zonă locuibilă sute de ani, mii de ani, tu chiar crezi că zona aia poate fi turistică? Pe țărmurile Greciei se trăiește de 2000 de ani. Am fost și eu la mare în Turcia acum mulți ani. În primul rând gândește-te care este atmosfera... După vreo 3-4 zile de sejur au început să se vadă de pe plajă munții. Dar la început nu erau! Îți dai seama ce calitate avea aerul. Era de la căldură. Îmi place să merg cu picioarele goale prin nisip la mare. Acolo nu puteai așa ceva, mergeai pe cărbuni. Nu era foarte bună atmosfera”, a mai spus Bulai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?