”Era în baie, într-o cușcă pentru câini, cu bandă adezivă pe gură și nas și nu s-a mai trezit”. Cuplu din Hawaii, acuzat de uciderea fiicei de 6 ani
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pexels
Pexels
În cazul unei minore dispărute, părinți adoptivi sunt acuzați de crimă. 

Un cuplu din Hawaii, acuzat de uciderea fiicei lor adoptive, în vârstă de 6 ani, a fost pus sub acuzare de jurați și se confruntă cu acuzații suplimentare pentru cazul morții fetei, au declarat autoritățile, conform CNN

Lehua Kalua, în vârstă de 44 de ani, și Isaac „Sonny” Kalua, în vârstă de 52 de ani, cei doi părinți adoptivi, au fost inculpați și acuzați de crimă de gradul doi, un capăt de acuzare pentru crimă de gradul I, două capete de acuzare de neglijență persistentă și două capete pentru punerea în pericol a siguranței unui minor, potrivit procurorului din Honolulu, Steve Alm.

Lehua Kalua a mai fost inculpat și acuzat de două ori de abuz asupra domestic asupra membrilor gospodăriei.

Nu se știe data exactă a crimei

Cuplul a raportat-o ​​pe Isabella „Ariel” Kalua dispărută pe 13 septembrie, dar anchetatorii cred că fata a fost ucisă cu aproximativ o lună mai devreme, ultima ei apariție pe sistemele de supraveghere video de acasă având loc pe 18 august.

Condamnarea pentru omor de gradul doi implică obligatoriu închisoare pe viață cu posibilitatea eliberării condiționate, potrivit comunicatului de presă a procurorului Alm.

„Dacă vor fi găsiți vinovați, Lehua și Isaac Kalua se confruntă cu un termen prelungit de închisoare pe viață fără posibilitatea eliberării condiționate, deoarece Ariel avea sub vârsta de 9 ani când ar fi fost ucisă”, a transmis biroul în comunicat.

Au pledat nevinovați

Săptămâna trecută, cuplul a pledat nevinovat prin intermediul unui avocat. CNN a contactat avocații lui Isaac și Lehua Kalua, dar ambii au refuzat să comenteze.

„Acuzațiile din acest caz sunt odioase dincolo de orice descriere. Și îi vom trage la răspundere pe Lehua și Isaac Kalua pentru presupusele lor crime împotriva acestui copil lipsit de apărare”, a spus Alm într-o declarație scrisă. 

La începutul lunii noiembrie, în timpul unui interviu cu poliția, unul dintre frații lui Ariel le-a spus autorităților că Lehua Kalua a cumpărat o cușcă pentru câini de pe internet pentru a o încuia înăuntru pe Ariel noaptea, deoarece fetița de 6 ani „s-ar fi strecurat noaptea și ar fi vrut să mănânce pentru că îi era foame”, se spune într-un document. Copilul a spus poliției că Lehua Kalua i-a refuzat adesea hrana lui Ariel, adăugând că nu avea un câine în momentul în care a cumpărat cușca. 

Fratele a spus că Ariel ”era în baie într-o cușcă pentru câini, cu bandă adezivă pe gură și nas și nu s-a mai trezit”, susțin documentele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel