Părerile turiştilor români despre şoferii din Grecia. Ce să faceţi dacă plecaţi cu mai multe maşini, în coloană, în vacanţă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie de la Anders Kristensen, Pexels
Fotografie de la Anders Kristensen, Pexels
Grupurile de vacanţă în Grecia au prins din nou avânt, odată cu începutul sezonului estival. 

Iată ce cred turiştii români despre şoferii din Grecia. 

"Nu ştiu dacă aşa a fost mereu sau s-a degradat treptat, dar grecii conduc din ce în ce mai teribil. O să enumăr doar ce am văzut eu în astea 7 zile de când sunt pe insulă (n.r Thassos).

1. Depăşiri pe linie continuă în curbe.

2. Nu se asigură corect sau deloc. Exemplu: un domn cu scuterul ieşea de pe o stradă din dreapta mea în care avea prioritate de dreapta eu având stop. A ieşit cu tot scuterul în stradă uitându-se în dreapta lui şi deloc în stânga... după ce i-am făcut semn să treacă, se uita nedumerit la mine.

Al doilea ex: într-o intersecţie unde unul avea stop, altul venea din dreapta şi erau să se facă praf... amândoi cu maşini de GR.

3. Într-o curbă din contra sens m-am trezit cu o maşină 3 sferturi peste banda mea, norocul a fost că am avut o porţiune de pământ peste care m-am putut retrage, altfel acum nu se ştie dacă scăpam toți (era o porţiune de drum de 80 km/h)...

4. În parcările de la plaje unde nu există spaţii marcate toate parcările sunt absolut haotice.

Drumuri fără evenimente şi vacanţă plăcută", a scris un internaut pe un grup destinat turiştilor care merg în insula Thassos. 

Sfat pentru cei care merg în coloană spre destinaţia de vacanţă 

"Am tot văzut aici fel de fel de păreri pro și contra despre călătoritul „în coloana”. Există avantaje și dezavantaje, dar mai ales niște reguli de conduită preventivă care ar trebui respectate.

Lista nu este exhaustivă și orice completare e binevenită. Recomandări personale:

- maximum 3 mașini în coloană sau perechi

- Primul este tot timpul cel mai lent iar ultimul cel mai rapid, excepție atunci când există un veteran care știe bine drumul iar ceilalți sunt începători.

- folosiți walkie talkie pentru o comunicare rapidă pe distanțe scurte.

- Stabiliți dinainte puncte de așteptare/întâlnire în caz că nu puteți comunica.

Dacă ești primul din coloana sau intermediar:

- niciodată să nu forțezi galbenul la semafor.

- semnalizează la orice manevră: depășire, ocolire obstacol, intenție de oprire, etc.

- Încearcă să nu pui frâne bruște.

- verifică din când în când dacă cel din spatele tău te urmează. Dacă nu, unde e posibil, tragi pe dreapta și îl aștepți să vină.

Dacă ești ultimul sau intermediar:

- Asigura-te că lași suficientă distanță între ține și cel din față pentru a permite depășirea și pentru a evita coliziunea în caz de frânare bruscă.

- verifică din când în când dacă cel din spatele tău te urmează. Dacă nu, unde e posibil, tragi pe dreapta și îl aștepți să vină.

- Nu trece pe roșu/galben

- nu încalcă regulile de circulație chiar dacă există riscul de a pierde coloana. Te vor aștepta, sau așa ar trebui", a mai scris un alt turist.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel