Parchetul General și Poliția, sesizate de Muraru: Un protestatar AUR a desenat zvastica pe steagul Uniunii Europene
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Protest Parlament, foto captură video George Simion
Protest Parlament, foto captură video George Simion
Deputatul Alexandru Muraru, reprezentant special al Guvernului pentru promovarea politicilor memoriei, combaterea antisemitismului şi xenofobiei, a anunţat miercuri că a sesizat oficial Parchetul General şi Poliţia. El acuză folosirea de simboluri naziste în timpul protestelor de marţi din faţa Palatului Parlamentului.

”Simbolul nazist folosit de unii manifestanţi în cadrul protestului din faţa Parlamentului României, la care au luat parte şi demnitari ai grupului parlamentar AUR, reprezintă o infracţiune flagrantă care trebuie imediat investigată şi sancţionată ferm. Este inacceptabil pentru statul român să tolereze aşa ceva şi este, deopotrivă, insultător pentru memoria suferinţelor celor care şi-au pierdut viaţa în lagărele de concentrare ale Germaniei naziste şi puţinilor urmaşi ai acestora. Fotografia cu zvastica desenată pe steagul Uniunii Europene de către un protestatar AUR reprezintă un semnal de instigare la violenţă şi ură, care a prejudiciat grav imaginea României în cele mai cunoscute publicaţii din lume", afirmă Alexandru Muraru, într-un comunicat transmis Agerpres.

Deputatul spune că astfel de acte de vandalism nu pot rămâne nepedepsite, motiv pentru care, în calitate de reprezentant special al Guvernului pentru promovarea politicilor memoriei, combaterea xenofobiei şi antisemitismului, a sesizat organele de urmărire penală, respectiv Poliţia Română şi procurorul general.

”Instituţiile abilitate trebuie să fie ferme şi să lucreze de urgenţă cu celeritate în cercetarea şi sancţionarea unor astfel de fapte antisociale şi ilegale, care produc grave prejudicii de imagine statului român”, subliniază Alexandru Muraru.

Liderii AUR au acuzat o diversiune. ”Cei care ați venit la chemarea AUR faceți un pas în spate” 

Protestele de marți de la Parlament au fost atribuite partidului parlamentar AUR. George Simion, lider AUR, a fost cel care chema oamenii în stradă, prin live-uri pe Facebook. Ulterior, Claudiu Târziu a acuzat o diversiune și le-a cerut protestatarilor chemați de AUR să facă un pas în spate, sugerând că sunt și protestatari trimiși pentru a agita manifestanți și a transmite o imagine eronată. ”Cei care ați venit la chemarea AUR faceți un pas în spate” spunea Claudiu Târziu, care nu s-a remarcat, însă, ca lider al protestelor. Oamenii prezenți fie îl întrebau ”Unde e Simion?”, fie strigau ”Diana, Diana”, cu referire la Diana Șoșoacă. ”Nu sunt membri AUR decât 2.000. Restul, până la 15.000 sunt oameni simpli.” spunea George Simion, presei. 

Vezi mai mult aici: PROTESTE violente la Parlament. Cioloș: ”Simion este un pericol”. Cîțu: ”Apăr dreptul de a protesta, dar...”. BODE, prima reacție/ UPDATE - VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel