Parchetul General, reacție oficială după scandalul din Comisia Juridică
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Șerban Nicolae, președintele Comisiei Juridice a Senatului, a rugat-o, luni seară, pe reprezentanta PÎCCJ să părăsească lucrările comisiei în care a fost dezbătută Ordonanța 14. Social-democratul a susținut că aceasta s-a autoinvitat. 

Augustin Lazăr a avut o primă reacție, luni seară. 

Astăzi, Parchetul General a transmis și un comunicat de presă în care susține următoarele: 

- Ministerul Public reiterează preocuparea constantă şi deschiderea spre dialog interinstituţional, în sensul acordării de suport tehnic, specializat, în cadrul procedurii de modificare a legislaţiei penale, precum şi a legilor referitoare la sistemul judiciar. Prezenţa reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la lucrările în comisiile parlamentare, precum şi în grupurile de lucru constituite la nivelul Ministerului Justiţiei sau Consiliului Superior al Magistraturii este necesară pentru îndeplinirea rolului constituţional de a reprezenta interesele generale ale societăţii şi de a apăra ordinea de drept, precum şi drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor. 

- Conducerea Ministerului Public îşi exprimă speranţa ca, şi pe viitor, să fie permisă participarea procurorilor, în calitate de invitaţi, la procesul de elaborare a legislaţiei privind activitatea sistemului judiciar. Ministerul Public apreciază că prin acordarea de sprijin tehnic, specializat, procurorii şi-au adus contribuţia la transpunerea în practică a principiului securităţii juridice, conform căruia temeinicia unui stat de drept este dată, printre altele, de predictibilitatea şi calitatea legilor sale. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel