Data actualizării:
Data publicării:

Parcarea supraetajată de la Arena Naţională, investiţie de zeci de milioane care zace nefolosită. USR spunea de anul trecut că se redeschide, Primăria Generală nu ştie când

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto captură Google Street View
Foto captură Google Street View
Parcarea supraetajată din incinta Arenei Naţionale zace nefolosită de ani buni, deşi are peste 1200 de locuri care ar putea degreva serios traficul din zonă. Primăria Generală spune că aceasta va fi redată în folosinţă, dar... nu ştie când. 

"Parcarea se află în gestionarea Companiei Parking, în acest moment se face o expertiză a sistemelor care nu mai sunt funcționale (parcarea are o vechime de peste 10 ani și a fost vandalizată) pentru a putea fi repusă în circuitul public.

După ce va fi refăcută, parcarea de la Arena Națională va putea fi utilizată și de către riverani în perioadele când nu sunt evenimente pe stadion.

Municipiul București a încheiat, in anul 2011,  cu Asocierea Bauunternehmung GRANIT Gesellschaft m.b.H&SC UNICON SA& SC Procema Engineering SRL un contract pentru realizarea unei ”Parcari Supraterane și Terenuri de sport “, cu un total de 1250 locuri.

Prețul contractului a fost de 36.231.065,04 lei fără TVA", a transmis Primăria Generală pentru DC NEWS.

USR spunea în 2022 că "reuşim astăzi". Doar că astăzi însemna, în iunie, de fapt septembrie. Şi nici atunci nu a fost 

Consilierul general Nicorel Nicorescu scria pe Facebook în iunie 2022 că parcarea va fi redeschisă pentru public. Ba chiar, spunea acesta pe 29 iunie 2022, "reuşim astăzi acest lucru". Doar că în mesaj spunea că, de fapt, parcarea urma să se redeschidă în septembrie 2022. Şi acum aflăm de la Primăria Generală că tot nu funcţionează parcarea. 

"Parcarea din incinta Arenei Naționale va fi deschisă pentru populație

De la preluarea mandatului consilierii generali USR au inițiat și susținut demararea procedurilor pentru deschiderea parcării din incinta Arenei Naționale pentru cetățenii Bucureștiului. Locuitorii Sectoarelor 2 și 3 susțin acest lucru de mai mulți ani iar noi am preluat această propunere și o punem în practică.

Reușim astăzi acest lucru.

Consilierii USR au interpelat executivul și au insistat pe rezolvarea aspectelor juridice și administrative pentru realizarea Autorizării PSI, realizarea recepției de lucrări.

Ce urmează:

În 30 de zile parcarea trebuie preluată oficial de Administrația Străzilor

Apoi conform contractului de delegare, Compania parking va deschide parcarea.

Dacă totul merge conform planului, din septembrie locuitorii din Sectoarele 2 și 3 vor avea la dispoziție această parcare", a scris atunci Nicorel Nicorescu pe Facebook. 

Evident, totul nu a mers conform planului... 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel