Parcare gratuită pentru românii care se vaccinează. Unde este valabilă
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Românii care se vaccinează pot beneficia de parcare gratuită. Iată cine și unde poate beneficia. 

Aeroportul Internațional Iași oferă parcare gratuită, valabilă 48 de ore, pentru toți cei care aleg să se vaccineze la aeroport. Propunerea conducerii a fost analizată și votată în cadrul ședinței de Consiliu de Adminstrație al R.A. Aeroportul Iași.

„Decizia de a oferi loc de parcare gratuit persoanelor ce doresc să se vaccineze la Aeroportul Iași vine în contextul creșterii alarmante a numărului de infectări atât la nivel local, cât și național. E absolut firesc să punem mai presus de orice sănătatea și siguranța oamenilor. Totodată, o astfel de decizie va ajuta la menținerea unui număr constant de pasageri pe Aeroportul Iași. În ciuda restricțiilor impuse, am reușit să avem, în ultimele luni, un trafic dublu, raportat la prima perioadă a anului în curs, practic am atins cifre înregistrate înainte de pandemie, dar în continuare există riscul ca traficul aerian să fie puternic afectat. Ne dorim ca tot mai mulți cetățeni să înțeleagă cât de important este pentru ei și familiile lor să se imunizeze, pentru a călători oriunde în lume, fără grija că ar putea deveni vulnerabili în fața acestui virus periculos. Îi îndemn pe ieșeni, dar și pe toți cei ce tranzitează Aeroportul Iași să nu mai amâne vaccinarea. La Aeroporul Iași, centrul este deschis în fiecare zi și nu e nevoie de programare”, a spus Romeo Vatră, director general provizoriu al Aeroportului Iași.

La Aeroportul Iași se pot vaccina anti-Covid nu doar pasagerii, ci toți cetățenii UE, precum și cei din țări non-UE, dar care au reședință în România. Centrul de vaccinare se află în zona sosiri, programul fiind zilnic, între orele 08.00 - 20.00. Serul folosit este Johnson&Johnson, ce se administrează în doză unică.

Situația vaccinării anti-COVID în România

5.795.628 de persoane au fost imunizate de la începutul campaniei de vaccinare, iar 5.546.922 dintre acestea au schema completă de vaccinare. De asemenea, 386.632 de persoane au făcut și doza a treia.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 anunță că, potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor, luni, la ora 17.00, situația vaccinărilor în România era următoarea: numărul total de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19 (începând cu data de 27 decembrie 2020) a ajuns la 10.814.828. Au fost utilizate 8.288.096 de doze Pfizer BioNTech, 761.094 de doze Moderna, 851.268 de doze AstraZeneca și 895.94 914.370 de doze Johnson&Johnson.

În ceea ce privește numărul total de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare, începând din 27 decembrie 2020, sunt 17.566 de reacții comune și minore.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel