Data publicării:

CLUJ. Parașutist salvat în localitatea Dezmir

Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay
Pixabay
Un parașutist prăbușit în localitatea Dezmir a fost salvat de ISU. 

ISU Cluj a intervenit duminică pentru salvarea unui paraşutist, în localitatea Dezmir, acesta fiind conştient şi cooperant, dar prezentând multiple zgârieturi, în urma impactului cu tufişuri de vegetaţie, scrie Agerpres. 

"Astăzi, 8 august 2021, ora 15,38, ISU Cluj a fost alertat prin apel 112 pentru a interveni la salvarea unui paraşutist, în localitatea Dezmir. La locul evenimentului s-au deplasat două echipaje din cadrul Detaşamentului 1 de pompieri Cluj -Napoca, un echipaj de descarcerare şi un echipaj de prim ajutor - terapie intensiv mobila. La sosirea echipajelor, victima, un bărbat de 23 ani, era conştientă şi cooperantă, prezenta multiple zgârieturi în urma impactului cu tufişuri de vegetaţie", se arată într-un comunicat al ISU Cluj.

Potrivit sursei citate, a fost solicitat elicopterul SMURD şi cel mai probabil paraşutistul va fi transportat la UPU pentru investigaţii. 

Accident similar în Neamț

Un parașutist a ajuns în stare gravă la spital în urma unui accident care a avut loc în județul Neamț. Victima a fost transportată la Spitalul de Urgență din Piatra Neamț și urmează să fie transferată la o unitate medicală din Iași.

Accidentul a avut loc la Pângărați, în județul Neamț. La fața locului a fost trimis elicopterul SMURD, dar victima a primit primul ajutor și a fost transportată la spitalul din Piatra Neamț cu o ambulanță.

Potrivit medicilor, pacientul este intubat, notează Mediafax. Bărbatul a fost verificat cu computerul tomograf de la UPU Piatra Neamț.

Pacientul va fi transferat la UPU Iași, au anunțat cadrele medicale.

Parapantist accidentat în Hunedoara

Un parapantist a rămas prins în firele de curent, evenimentul nedorit a avut loc în localitatea Brazi, județul Hunedoara, în apropierea masivului Retezat. Pompierii l-au salvat pe bărbat.

Pompierii hunedoreni au avut parte de o misiune de salvare ceva mai dificilă și neobișnuită. Un parapantist a rămas prins în firele de curent, la aproximativ 20 de metri înălțime.  Salvatorii au intervenit la înălțime, l-au consiliat pe bărbatul rămas agățat să decupleze sistemul care îl lega de parapantă și l-au preluat în nacela autospecialei. Bărbatul nu a suferit răni și este în afara oricărui pericol.

În operațiunea de salvare au fost implicați 10 pompieri de la Detașamentul Deva și Hunedoara, respectiv trei autospeciale și echipajul Salvamont.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel