Paramilitarizarea Rusiei, accelerată de războiul din Ucraina, susține Ministerul Apărării al Marii Britanii
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Paramilitarizarea Rusiei, accelerată de războiul din Ucraina, susține Ministerul Apărării al Marii Britanii / Foto: Pexels
Paramilitarizarea Rusiei, accelerată de războiul din Ucraina, susține Ministerul Apărării al Marii Britanii / Foto: Pexels
Paramilitarizarea Rusiei este accelerată de războiul din Ucraina, susține Ministerul Apărării britanic.

Ministerul Apărării al Marii Britanii susține că în ultimii cel puţin 20 de ani, Rusia a înregistrat o proliferare a grupurilor paramilitare provenite din forţele sale armate regulate, iar tendinţa se accelerează, informează vineri dpa.

"Această "paramilitarizare" s-a accelerat în mod dramatic de la declanşarea invaziei ruse în Ucraina şi este una semnificativă în special în Peninsula Crimeea", se arată în cea mai recentă analiză a ministerului britanic, transmite Agerpres.

Rolul liderului Crimeei ocupate de Rusia



"Liderul Crimeei ocupate de Rusia, Serghei Aksionov, a jucat un rol esenţial în formarea câtorva unităţi locale, care clamează adesea afilierea cu tradiţia kazacilor", a mai subliniat ministerul de la Londra, cu referire la comunităţile ce obişnuiau să se stabilească pe teritoriul Ucrainei actuale, alături de alte locuri.

"Majoritatea au un fel de statut semi-oficial, ca unităţi de rezervă ale armatei regulate. Aksionov este probabil dornic să-şi lustruiască acreditările patriotice recrutând combatanţi, însă în acelaşi timp el este probabil îngrijorat de abilitatea armatei regulate de a apăra peninsula", mai notează Ministerul Apărării britanic.

Potrivit ministerului britanic, principalul element al garnizoanei Rusiei "este în prezent desfăşurat majoritar în afara peninsulei (Crimeea) şi a înregistrat pierderi grele".

Wagner nu mai este singura armată privată rusească de pe frontul din Ucraina. Cine sunt cei din Konvoi şi ce legături au cu Prigojin

Konvoi este o nouă organizaţie paramilitară care activează pe frontul din Ucraina. Încă nu se ştie ce rol joacă această organizaţie paramilitară rusă în timp ce Wagner, cu aproximativ 50.000 de combatanţi activi, monopolizează toate resursele disponibile şi atenţia presei.

O nouă miliţie cu sediul în Crimeea, peninsula ocupată de Rusia din 2014, primeşte o publicitate din ce în ce mai mare pe reţelele de socializare pe măsură ce recrutează luptători. Aceasta este "Konvoi", o nouă grupare paramilitară rusă care a apărut când Kremlinul încearcă să încurajeze apariţia altor formaţiuni de acest gen care să concureze şi să înlocuiască Grupul Wagner, care a devenit prea puternic pentru a fi controlat.

Serviciile de informaţii militare britanice au avertizat despre ceea ce pare a fi o strategie a Moscovei de a neutraliza puterea tot mai deranjantă a Grupului Wagner pe câmpul de luptă, scrie Rador.

"Rusia caută probabil să sponsorizeze şi să dezvolte companii militare private (PMC) alternative pentru a-l înlocui în cele din urmă pe Wagner în rolul său important de luptă în Ucraina", au semnalat anterior serviciile de informaţii britanice. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel