Data publicării:

Paradoxurile finalei de la Baku din Europa League

Autor: Mircea F. Cristian | Categorie: Sport
WhatsApp
Paradoxurile finalei de la Baku din Europa League
Paradoxurile finalei de la Baku din Europa League

Finala Europa League de la Baku a fost câștigată de Chelsea în fața conaționalilor de la Arsenal, iar meciul, unul extraordinar de frumos până la urmă, a oferit tot felul de faze mai mult sau mai puțin paradoxale.

* Transfer ciudat - Petr Cech, emblematicul portar al echipei Arsenal Londra, a disputat ultimul său meci din carieră în această finală. Paradoxul este că el a jucat cea mai mare parte a carierei la Chelsea, echipa adversă de miercuri, iar după finala Europa League o parte a presei îl anunţă în curând... la Chelsea, dar ca membru în staff-ul tehnic.

* Aproape, dar... atât de departe - Chelsea vs. Arsenal s-a jucat la mai mult de 4.600 km de Londra, deşi cele două cluburi din capitala Angliei sunt despărţite... de doar 12 km. Practic, de câteva străzi.

* Ultimul meci - Și pentru antrenorul Maurizio Sarri este ultimul meci pe banca lui Chelsea, presa italiană anunțând că el urmează să treacă la Juventus. De asemenea, finala UEL de miercuri, 29 Mai 2019, a fost ultimul meci și pentru Eden Hazard în tricoul lui Chelsea, alături de, cum am mai spus, portarul Petr Cech.

* Trabucul victoriei - Tot antrenorul Maurizio Sarri este vizat, pentru că el a fost obligat să se abțină de la a fuma - el fiind un fumător înrăit - însă a apărut pe teren la festivitatatea de premiere cu un trabuc cubanez pe care l-a aprins cu maximă plăcere.

* Grupe Liga Campionilor - Chelsea ajunge în prima urnă pentru tragerea la sorți din viitoarea ediție a UEFA Champions League, însă echipa câștigătoare a Cupei UEFA era oricum calificată, pentru că terminase pe locul 3 în Premier League.

* Finală englezească? - Un singur jucător de naționalitate engleză a fost prezent pe teren în finala de la Baku. Ainsley Maitland-Niles este singurul jucător născut în Anglia care a prins un loc în a doua cea mai importantă finală inter-cluburi a sezonului.

* Ambianță... la stația de amplificare - Fanii celor două cluburi au primit cate 6.000 de bilete, dar au fost returnate o mare parte din ele, deorece nu au fost cumpărate, din cauza dificultății de a ajunge la Baku cât și a costului drumului. Spre Baku, de la Londra, există o singură cursă de avion și aia sâmbăta. Speriați ca se pot lovi de o situație în care atmosfera de pe stadion să nu fie demnă de o finală europeană, cei de la UEFA au testat în boxele stadionului ambianța de la un meci cu galerii care cântă și scandează!

Citește și:

Chelsea - Arsenal, rezultatul finalei Europa League. O 'afacere' englezească - VIDEO

A câștigat și va pleca. Hazard se ține de cuvânt. Suma de transfer

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel