Paradoxul Greenpeace și protestul anti-război din Ucraina: De ce suntem fără arme energetice în faţa Rusiei și cu preţurile la alimente la cer
Autor: RMC | Publicat pe: 19 Martie 2022, 17:30
WhatsApp
Imagine de la mitingul de sâmbătă / captură Antena 3
Imagine de la mitingul de sâmbătă / captură Antena 3
Mai multe asociaţii au organizat, sâmbătă, în Bucureşti, o acţiune de solidaritate cu Ucraina, alăturându-se, astfel, mai multor capitale ale lumii unde au avut loc manifestări similare.

Și activiști Greenpeace au ieșit în stradă în cursul zilei de sâmbătă. „Greenpeace România îşi uneşte forţele cu 11 organizaţii civice pentru a participa la un protest comun de susţinere pentru Ucraina. Cerem oprirea războiului şi încetarea imediată a crimelor împotriva umanităţii şi mediului care au transformat Ucraina într-o rană deschisă”, a transmis Greenpeace, într-un comunicat de presă.

Amintim că Greenpeace a adus critici și s-a opus dezvoltării de noi capacități de producție a energiei din surse nucleare. 

În decembrie 2021, activişti ai ONG-ului Greenpeace au adus, în faţa sediului de la Bruxelles al Comisiei Europene, un dinozaur confecţionat din deşeuri de fier vechi. Tehnologia nucleară şi gazele aparţin trecutului şi ele ar trebui să dispară precum dinozaurii, spunea reprezentanta ONG-ului, care a transmis atunci că soluţia pentru combaterea schimbărilor climatice constă în investiţii în energii regenerabile, cum ar fi energia solară sau cea eoliană.

Europa a încurajat sau nu a intervenit pe câteva discursuri anti-ştiinţă. Centralele nucleare le închidem pe motiv că sunt accidente și acum suntem fără arme energetice în faţa Rusiei și cu preţurile la alimente la cer.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?