Paradox în fotbalul românesc. Şcoala de Antrenori spune că Pintilii nu are licenţă şi nu poate da indicaţii, LPF îl numeşte "antrenorul etapei"
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
Situaţie incredibilă în fotbalul românesc. Mihai Pintilii a fost desemnat de Liga Profesionistă de Fotbal "antrenorul etapei" în Superligă, după ce FCSB a învins CFR Cluj cu 1-0 şi a încins lupta la titlu. Cu toate astea, titulatura de "antrenorul etapei" contrazice spusele şefului Şcolii de Antrenori din România, Lucian Burchel, conform căruia Mihai Pintilii nu poate fi antrenor, nu poate da indicaţii şi nu ar trebui nici să stea pe banca celor de la FCSB pentru că nu are licenţă. 

"Dumneavoastră aveți voie legal să conduceți mașina fără permisul de conducere? Că sunteți înscris acum la școala de șoferi e una, dar alta este să și obții apoi permisul ca să ai dreptul de a conduce legal mașina. Așa și cu Mihai Pintilii, iar el știe foarte clar că în acest moment nu are dreptul să conducă antrenamente. Este păcat că cei de la FCSB au decis să recurgă la asemenea lucruri. Este păcat că dânșii au hotărât să îl lase acasă pe singurul om abilitat în totalitate, posesor și de licența PRO, să conducă antrenamente. Leo Strizu trebuie să își asume această situație, dar este jenantă poziția celor de la FCSB?”, a spus Burchel, pentru ProSport, în luna ianuarie.

De la acest lucru a pornit şi discuţia de la Digisport, dintre Radu Naum şi Ilie Dumitrescu. Iată dialogul mai jos: 

Radu Naum: Deci ești de acord că Pintilii este antrenorul etapei.

Ilie Dumitrescu: Da, sunt! Și pentru mine a fost o surpriză cum a pregătit meciul ăsta. L-am lăudat și pe Gigi că nu a mutat la pauză și a fost înțelept, dar nu putem să-i luăm meritele lui Pintilii. Hagi e pe primul loc, dar dacă analizăm dificultatea partidelor (n.r.- CFR Cluj - FCSB și Farul - Universitatea Craiova), Pintilii merită să fie numit antrenorul etapei.

Radu Naum: Să fim oameni serioși, Ilie. Pintilii e un om pe care poți să-l îndrăgești, e un tip excelent. Îmi pare rău, dar el nu e antrenor, nu are licență, nu are nimic. Cum poți tu, LPF, să-l faci antrenorul etapei?

Ilie Dumitrescu: El face tot programul de pregătire, a analizat adversarul, a pregătit meciul. Nu putem să-i luăm această calitate, acest merit. Că nu are licență, e altceva.

Radu Naum: Noi trăim într-un banc. Pintilii nu are voie să se ducă la conferințele de presă oficiale. Eu vorbesc din perspectiva Ligii.

Cristi Geambașu: Noi putem să spunem că e un antrenor foarte bun, dar organizatorul acestei competiții nu poate să-i decerneze titlul de cel mai bun antrenor, dacă el nu are licență. E delegatul echipei. Nu el decide cine intră pe teren.

Ilie Dumitrescu: LPF știe exact ce se întâmplă la FCSB, nu avea cum să-i dea lui Strizu premiul de antrenorul etapei, nu avea cum. Cădem în derizoriu dacă spunem că nu pregătește echipa Pintilii.

Ion Crăciunescu: Păi, nu spunem, dar Liga nu admite ca el să fie antrenor, că nu are categoria respectivă.

Ilie Dumitrescu: I-a interzis Liga dreptul de a intra la antrenamente, de a face pregătirea?

Ion Crăciunescu: Are toate libertățile el? Face el schimbările?

Ilie Dumitrescu: Ioane, cu asta am început. Am spus că îl felicit pe Pintilii pentru cum a pregătit echipa și pe Gigi că nu a reacționat cum o făcea în trecut.

Cristi Geambașu: Mai bine îi dădea lui Gigi Becali titlul, că nici el nu are licență de antrenor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel