Data publicării:

PARADOX - Cum este protejată imaginea PDL de LUPTA dintre BLAGA și BOC

WhatsApp
vasile blaga
vasile blaga

Confruntarea dintre Blaga și Boc nu are doar un impact nefavorabil asupra imaginii PDL. Un efect neintenționat rezultat din această bătălie va proteja partidul de surpriza neplăcută ce i se pregătea pe 14 mai.

În 14 aprilie, susținătorii lui Vasile Blaga au propus ca la Convenția pentru alegerea președintelui PDL să participe 4000 de delegați, nu 1400. Vasile Blaga a explicat presei că un congres cu un număr mai mare de delegați va reflecta o desfășurare corectă a alegerilor, permițând participarea activului de bază al partidului.

Boureanu: PDL este amorţit; cu Blaga şef la partid, relaţiile cu Băsescu vor fi “mult mai active”

Noua structură era propusă în contextul în care mai mulți lideri din teritoriu au criticat lipsa de fair-play de care ar fi dat dovadă Emil Boc. Pentru a putea primi toți acești delegați, era necesară schimbarea locației, de la Parlament la Sala Palatului.

Vot în ordine alfabetică la Convenţia PDL

Consiliul de coordonare, în care Boc are majoritata, a respins propunerea taberei Blaga, așa că doar 1400 de pedeliști sunt chemnați la Palatul Parlamentului, în 14-15 mai.

A fost definitivată lista completă a candidaţilor la funcţiile din PDL

Fără să știe de această schimbare, președintele Sindicatului Cadrelor Militare, colonelul (r) Mircea Dogaru, a propus o mobilizare a rezerviștilor, dar și a altor categorii sociale, care să picheteze sediile PDL, în țară, și să protesteze în fața Sălii Palatului, la București. Manifestul lui Dogaru circulă deja pe internet, dar desfășurarea Convenției la Parlament va reduce efectul mitingului. La Sala Palatului, este o singură intrare, iar protestatarii ar fi produs un efect semnificativ în spațiul mic al Pieței din fața acesteia. Față de masivitatea Parlamentului, grupul mitingiștilor va părea mic, iar intrările amplasate în diferite puncte ale edificiului, aflate la mare distanță una de alta, fac imposibilă blocarea eficientă a accesului.

Vasile Blaga este dorit ca preşedinte al PDL, conform unui sondaj CSOP

Practic, prin menținerea locației inițiale, PDL a scăpat de ”ambuscada” pe care o pregăteau cadrele militare, aducându-și trupele în câmp deschis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel