Paradox cu oamenii care fac infarct. Genetica își spune cuvântul
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Obiceiurile sănătoase de viață, lipsa viciilor şi o alimentaţie naturală sunt principiile terapiei naturale de prevenire a infarctului miocardic.

Invitat la interviurile DC News, dr. Răzvan Radu, cardiolog la Institutul de Boli Cardiovasculare Prof. Dr. C. C. Iliescu'- București, a explicat cum poate un stil de viață sănătos să ne țină departe de infarct.

"Poți să adopți un stil de viață sănătos, un stil de viață care să îți ofere posibilități minime de a face infarct miocardic. Adică să nu fumezi, să nu mănânci foarte gras, să faci sport zilnic măcar jumătate de oră, să dormi suficient și din când în când să mergi la doctor și să faci analize de laborator. Există și afecțiuni cu proeminență genetică ce pot duce la un infarct miocardic, cum ar fi anomalii ale arterelor care hrănesc inima, anomalii ale colesterolului, care este crescut, diabetul zaharat, insuficiența renală. Un stil de viață sănătos îți asigură un grad de protecție, dar până la final, genetica își spune cuvântul", a zis medicul.

[citeste si]

"Controlul regulat se poate face la medicul cardiolog. Paradoxul este că pacienții care fac infarct nu au stenoze semnificative care să dea angină (durere) la efort. Ei au stenoze mici care nu vor da angină pectorală. Vasele se vor eroda în condiții de stres, de nedormit, de fumat excesiv și atunci se produce infarct. Controalele periodice nu văd vasele care hrănesc inima, dar oferă indicii. Se vede dacă este colesterolul mare, sau tensiunea mare, se vede profilul genetic și, în aceste condiții, medicii pot sfătui mai bine oamenii pentru protecție", a spus dr. Răzvan Radu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel