Paradă de Ziua Victoriei, în Piața Roșie din Moscova - VIDEO
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Miercuri, de Ziua Victoriei, în Piața Roșie din Moscova a avut loc parada militară dedicată aniversării a 67 de ani de la căderea  regimului nazist. Peste 14. 000 de militari, alături de tehnica de luptă,  au defilat în Piața Roșie din capitala Rusiei.

[caption id="attachment_182650" align="alignleft" width="308" caption="Foto: Reuters"][/caption]

Parada a debutat când orologiul Kremlinului a bătut ora 10,00 (9,00 ora României), în prezenţa preşedintelui Vladimir Putin, a premierului Dmitri Medvedev, după o recentă rocadă de posturi între cei doi, dar şi a fostului lider sovietic, Mihail Gorbaciov.

 În public s-au aflat peste o mie de veterani, cărora li se aduce un omagiu în această zi pentru curajul de care au dat dovadă şi suferinţele îndurate pe front. Între invitaţi, s-au numărat membri ai corpului diplomatic acreditat la Moscova.

 Mai întâi ministrul apărării Anatoli Serdiukov a făcut o trecere în revistă a trupelor, salutându-i pe soldaţii din diferite unităţi ale armatei ruse.

 "Cu 67 de ani în urmă, a fost zdrobit nazismul - o forţă groaznică şi cinică, şi nu avem dreptul să uităm cum a apărut, s-a întărit şi a devenit tot mai insolentă în ochii întregii lumi, intenţionând să distrugă popoare şi să conducă destinele statelor şi continentelor", a spus Vladimir Putin, adăugând că intenţiile naziştilor nu au fost combătute la timp de o manieră colectivă, astfel încât al Doilea Război Mondial să fie prevenit.

 "Dar, în cele din urmă, s-a întâmplat ceea ce inevitabil trebuia să se întâmple. A prevalat responsabilitatea şi determinarea comună de a birui răul. Inamicului i s-au opus forţele coaliţiei antihitleriste", a mai afirmat liderul rus.

Discursul preşedintelui a fost urmat de imnul Rusiei, cu aceeaşi melodie din perioada sovietică. Apoi 14.000 de militari au traversat în pas cadenţat Piaţa Roşie, fiind elogiaţi pentru profesionalism.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel