Paradă de pomeni electorale în Parlament, în pofida deficitului bugetar. Se promit majorări salariale și sume frumoase pentru familiile cu copii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Sursă foto: Parlamentul României - Camera Deputaților
Sursă foto: Parlamentul României - Camera Deputaților
Parlamentarii au depus mai multe proiecte de lege care prevăd majorări de salarii și ajutoare financiare pentru familiile cu mulți copii.

În timp ce ministrul de Finanțe se plânge în coaliție că este foarte greu să țină în frâu deficitul bugetar, parlamentarii fac paradă de pomeni electorale, cu gândul la alegerile de anul viitor. Spre exemplu, vor să acorde un ajutor lunar pentru familiile care au cel puțin trei copii sau să crească unele salarii, transmite Antena 3 CNN. În plus, s-ar vorbi chiar și despre scăderea TVA.

4.700 de lei pe lună pentru familiile care au până în 6 copii

"În timp ce Guvernul pregătește noi ordonanțe pentru a aduce bani la bugetul de stat și pentru a reduce cheltuielile, în Parlament se pare că aleșii își fac alte planuri. Un proiect depus de parlamentari PNL spune că statul ar trebui să acorde un salariu minim de aproximativ 1870 de lei pe lună unei familii care are 3 copii, indiferent de veniturile părinților, iar dacă familia are până la șase copii statul ar trebui să acorde familiei aproximativ 4.700 de lei bani în mână, bani pe care aceștia ar urma să îi primească până când copiii împlinesc 18 ani, indiferent de veniturile pe care le realizează părinții. Această facilitate ar merge doar către cei care totuși au un loc de muncă. 

Majorări salariale pentru anumiți bugetari

În plus, se fac planuri și cu privire la TVA. În timp ce Guvernul vrea să uniformizeze cota de TVA, parlamentarii în continuare cer să fie redusă. De exemplu, un proiect propus de PSD cere să fie redus TVA de 19% pentru băuturile pe bază de plante, iar un proiect depus de PNL cere să fie redus TVA-ul la 5% pentru activitățile care sunt desfășurate de federațiile sportive. Avem, de asemenea, reglementări în Parlament cu privire la salariile bugetarilor.

Mai exact, un proiect depus de UDMR cere ca statul să crească salariile angajaților care lucrează în casele de pensii teritoriale și să fie la nivelul celor din Casa Națională de Pensii Publice, asta înseamnă în unele cazuri majorări cuprinse între 38 și peste 50%. Toate sunt proiecte depuse în Parlament care cel mai probabil vor fi discutate atunci când parlamentarii revin din vacanță", a transmis jurnalista Cătălina Mănoiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel