Data actualizării:
Data publicării:

Papanași moldovenești, un desert tradițional irezistibil. Cu această rețetă îți vei cuceri musafirii la masa de Paști

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Foto: Ioan Radu Gava
Foto: Ioan Radu Gava

Multe gospodine vor să afle secretul preparării celor mai buni papanași moldovenești, un desert tradițional irezistibil. Aceștia sunt preferații multora dintre noi, iar dacă sunt făcuți după rețeta veche a bunicii, cu siguranță ne vom bucura de gustul unui preparat culinar desăvârșit. Făcuți cu brânză și cu un aluat pufos, delicioșii papanași moldovenești sunt ideali la mesele festive. Iată rețeta cu care îi vei cuceri pe musafiri.  

Alegeri prezidentiale 2024

Papanașii modovenești, făcuți după rețeta tradițională a bunicii, sunt alegerea perfectă atunci când vrem să pregătim ceva dulce acasă. Spre deosebire de papanașii făcuți cu dulceață sau ciocolată, cei moldovenești readuc la masă aromele copilăriei și gustul desertului de odinioară. Pentru a pregăti cei mai buni papanași moldovenești trebuie să pregătim mai întâi un aluat fraged și pufos, dar și să folosim brânză de vaci de calitate și bine scursă.

Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii și vom adăuga câteva ingrediente inedite, atunci îi vom surprinde pe cei de la masă cu un desert irezistibil și de neuitat.

Gustoșii papanași sunt ideali și la masa de Paști alături de tradiționalul cozonac pufos ca la bunica. De asemenea, nu trebuie să lipsească și câteva fursecuri fragede, aromate și gustoase de se topesc în gură.

Gospodinele țin cont de secretele bunicii pentru a pregăti papanași moldovenești pufoși și delicioși. Este important ca brânza de vaci să fie proaspătă, bine scursă și să nu fie acră. Mai mult, aluatul pregătit trebuie să fie fraged și pufos, iar papanașii trebuie prăjiți într-o tigaie cu ulei încins și la foc moderat pentru ca aceștia să fie făcuți bine.

Rețeta tradițională cu care îi vei impresiona pe cei de la masă

 

Papanașii moldovenești se fac ușor acasă dacă folosim ingrediente de calitate și avem în vedere câteva trucuri. Pentru prepararea acestui desert irezistibil vom avea nevoie de 300 de g de brânză de vaci proaspătă și foarte bine scursă, 2 ouă, 200 g de făină de calitate, 80 g de zahăr, o linguriță de sare, o linguriță de praf de copt, ulei de floarea soarelui pentru prăjit și diferite arome precum esență de vanilie, zahăr vanilat sau coajă rasă de lămâie, pentru a oferi papanașilor un plus de savoare.

Mai întâi se bat ouăle împreună cu o linguriță de sare, apoi se adaugă zahărul și se amestecă bine până când acesta se topește. După ce se obține o compoziție omogenă, se adaugă brânza dulce de vaci și se amestecă din nou. Se cerne făina și se amestecă împreună cu praful de copt, apoi se adaugă în compoziția anterioară. După ce se omogenizează compoziția de aluat, se pun aromele dorite pentru un plus de savoare.

Aluatul obținut trebuie să aibă o consistență moale și să fie ușor de modelat. Din aluat se fac bile cât să încapă în palmă apoi se aplatizează. În tigaia cu ulei încins se pun papanașii și se întorc pe ambele părți pentru a fi făcuți bine. Când sunt gata, se scot pe o farfurie și se lasă pentru a se scurge uleiul apoi se pudrează cu puțin zahăr vanilat.

Delicioșii papanași moldovenești pot fi serviți reci, dar și calzi, aceștia fiind la fel de gustoși și aromați. Cu siguranță, la final ne vom încânta papilele gustative cu un desert irezistibil.

Papanașii moldovenești sunt pe placul tuturor. Dacă avem la masă și copii, atunci papanașii sunt alegerea perfectă pentru cei mici. De asemenea, le putem pregăti și câțiva biscuiți de casă, fragezi și gustoși.

Papanașii moldovenești sunt ușor de făcut, iar dacă ținem cont de secretele din rețeta bunicii, îi vom impresiona pe toți cei de la masă cu un desert savuros. Papanașii pregătiți după rețeta de odinioară sunt alegerea perfectă și pentru masa de Paști alături de celelalte bucate tradiționale, scrie BZI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel