Papahagi spulberă 'mitul Paleologu' pentru Dan Barna și USR
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Dan Barna
Dan Barna
Dan Barna a fost înfrânt de Viorica Dăncilă, la scor, astfel că în turul II al alegerilor prezidențiale vom avea o confruntare între actualul președinte Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă.

Aripa ”radicală” a USR l-a acuzat pe Teodor Paleologu, candidatul PMP la prezidențiale, că ”face jocurile PSD” și că ”rupe din procentul” lui Dan Barna. Însă așa cum ne-au arătat procentele, Teodor Paleologu a fost votat de 5,66% dintre români, exact în scorul partidului la europarlamentare. Adrian Papahagi subliniază că, ipotetic, fără candidat, alegătorii PMP s-ar fi îndreptat spre Iohannis și nu Barna, astfel încât rezultatul pentru Dan Barna ar fi fost același: înfrângere în fața Vioricăi Dăncilă.

„Cei care încă susțin aberația că Paleologu l-a împiedicat pe Barna să intre în turul 2 nu înțeleg nimic. Paleologu a obținut voturile tradiționale ale PMP (erau 522.104 - 5,76% la alegerile europene din mai 2019).

Barna nu a reușit să obțină voturile USR+ de la europene. E vina lui și a celor care l-au desemnat pentru că a subperformat major. Cele mai multe dintre voturile pierdute de USR+ de la alegerile anterioare au mers către Iohannis.

Dacă prin absurd PMP, partid parlamentar interesat de propria soartă, nu prezenta un candidat propriu, voturile PMP mergeau majoritar tot spre Iohannis”, a arătat Adrian Papahagi, pe pagina personală de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel