Păpădie, beneficii. Combate INFARCTUL şi CANCERUL, protejează FICATUL şi BILA
Această plantă care apare imediat după instalarea primăverii este adorată de copii, care nu ratează nicio ocazie să o includă în clasicele coroniţe de flori.
Sursă bogată de vitamina A, C, D, vitamine din complexul B precum şi de minerale cum ar fi fierul, potasiul şi zincul, păpădia este un aliat de încredere în tratarea şi prevenirea unor boli.
Mai este numită și buhă, cicoare, crestățea, lăptucă, lilicea, mâță, papalungă, pilug, turci, curu-găinii, floarea-broaștei, floarea-găinii, floarea-mălaiului, floarea-sorului, floarea-turcului, flori-galbene, gălbinele-grase, gușa-găinii, ouăle-găinilor, papa-găinii, părăsita-găinilor sau pui-de-gâscă.
Frunzele pot fi folosite în salate, sandwichuri şi ceaiuri, rădăcinile ca înlocuitori de cafea, iar florile la producerea vinurilor. În mod tradiţional, rădăcinile şi frunzele de păpădie au fost utilizate pentru tratarea problemelor hepatice.
În medicina tradiţională chineză, păpădia este folosită ca adjuvant pentru vindecarea problemelor stomacale, a apendicitei şi a unora dintre manifestările de la nivelul sânului, cum ar fi inflamaţia sau lipsa fluxului de lapte. Această plantă se mai foloseşte pentru ameliorarea febrei, furunculelor, problemelor oculare, diabetului zaharat şi diareei.
Sub formă de ceai, ajută la pierderea în greutate
Considerat unul dintre cele mai eficiente ceaiuri pentru slăbit, ceaiul de păpădie este la îndemână, ieftin şi usor de folosit în curele de slăbire, mai ales primăvara când păpădiile se găsesc din belşug, având un puternic efect diuretic şi detoxifiant.
Tratează bolile de ficat şi de bilă
Substanţele active care se găsesc în păpădie stimulează activitatea stomacului, a ficatului şi a bilei, având un efect diuretic care ajută organismul să elimine toxinele. De asemenea, conţine substanţe care protejează celulele hepatice şi are un efect tonic asupra ficatului
Detoxifiant puternic
Datorită vitaminelor şi mineralelor pe care le conţine, păpădia acţionează ca un tonic şi ca un diuretic asupra organismului, are un puternic efect detoxifiant, curăţă sângele, ficatul şi colonul de toxinele acumulate în timp, le regleaza activitatea şi le stimulează
Luptă împotriva cancerului
Unele studii scoate la iveală că consumul de păpădie are efecte benefice în lupta împotriva cancerului bucal şi cel de plămâni.
Reduce riscul de infarct
Păpădia are un conţinut ridicat de potasiu şi magneziu, două minerale care ajută la detoxifierea sângelui, la scăderea tensiunii şi a colesterolului, reducând astfel riscul bolilor de inimă, a infarcturilor şi a atacurilor cerebrale.
Citește și: Mușețel, beneficii. Scapă de VICII, îmbunătăţeşte DIGESTIA, alungă INSOMNIA, MIGRENELE şi CISTITELE
Combate problemele intestinale
Păpădia este bogată în fibre, vitamine şi minerale, stimulând secreţiile gastro-intestinale. Astfel, tratează constipaţia şi diareea, reduce aciditatea gastrică şi actionează ca un tonic.
Adjuvant pentru diabetici
Această plantă conţine o substanţă numită inuină, foarte benefică pentru oamenii care suferă de diabet sau de hipoglicemie. Consumul de păpădie previne şi lupta împotriva diabetului şi echilibrează nivelul de zahăr din sânge, ajutând astfel şi în curele de slăbire.
Vindecă bolile de piele
DAtorită conţinutului de vtamina A şi seleniu, doi compuşi care ajută la curăţarea, regenerarea şi înfrumuseţarea pielii, consumul de păpădie este benefic pentru persoanele care suferă de acnee, aczeme sau alte boli de piele.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News