Papa, în Irlanda, despre copiii abuzați de preoți: Simt suferinţă şi ruşine
Data publicării:
Autor: Bogdan Cotigă
WhatsApp
Papa Francisc a declarat, în Dublin, că împărtăşeşte sentimentele de 'suferinţă şi ruşine' provocate de eşecul responsabililor din cadrul Bisericii de a trata în mod 'adecvat' cazurile de abuz sexual comise împotriva minorilor de preoţi catolici. 

'Eşecul autorităţilor ecleziastice - episcopi, superiori ai Bisericii, preoţi şi alţii - de a trata în mod adecvat aceste fărădelegi respingătoare a dat naştere, pe bună dreptate, la revoltă şi continuă să fie o sursă de suferinţă şi ruşine pentru comunitatea catolică', a spus suveranul pontif.

'Eu însumi împărtăşesc acele sentimente', a adăugat acesta. Papa Francisc a lăudat eforturile predecesorului său, Papa Benedict, de a gestiona criza abuzurilor clericilor prin 'intervenţie sinceră şi hotărâtă'. Papa a ajuns sâmbătă în Irlanda în cadrul unei şederi oficiale de două zile, prima vizită papală în această ţară în ultimii 39 de ani, într-o perioadă în care scandalurile privind abuzurile comise de clerici au pătat imaginea Bisericii Catolice, care se confruntă cu cea mai gravă criză de credibilitate din ultima vreme Suveranul pontif s-a întâlnit cu premierul Leo Varadkar şi înalţi reprezentanţi ai Bisericii Catolice din Irlanda la Castelul Dublin unde a susţinut primul discurs din seria de cuvântări planificate în cadrul acestei vizite. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel