Data publicării:

Papa Francisc s-a enervat când o femeie i-a cerut să-i binecuvânteze câinele pe care-l vedea ca pe copilul ei

Autor: Valentina Miu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Papa Francisc
Papa Francisc
Papa Francisc a recunoscut că și-a pierdut recent răbdarea cu o femeie care la o audienţă recentă i-a cerut o binecuvântare pentru „copilul ei”, care s-a dovedit a fi un câine pe care l-a scos din geantă. „Doamnă, mulți copii suferă de foame și sunteți cu cățelușul...”, a spus Suveranul Pontif.

Papa Francisc a povestit câteva anecdote ale femeilor care își tratează câinii ca și cum ar fi copiii lor, în timpul participării sale la forumul ”Statele generale asupra natalității”, o inițiativă organizată în Italia. La conferinţă, Suveranul Pontif a stat alături de premierul Giorgia Meloni.

Papa Francisc a regretat astfel că aducerea copiilor pe lume „este percepută ca o povară pentru familii”, ceea ce „condiționează, din păcate, mentalitatea tinerelor generații, care cresc în incertitudine, dacă nu în dezamăgire și frică”, potrivit 20minutos.es.

Din acest motiv, el a cerut politici „cu viziune asupra viitorului” care să crească natalitatea în Europa, denunțând totodată că femeile sunt „zdrobite de povara îngrijirii” și că sunt nevoite să aleagă între maternitate și carieră.

În Italia, anul trecut s-au născut 392.598, o scădere bruscă care a atins punctul cel mai scăzut de când a fost proclamată unitatea Italiei în 1861, în urmă cu 160 de ani, potrivit datelor din raportul anual al Institutului Național de Statistică (ISTAT).

„Problema nașterii este centrală pentru toată lumea, în special pentru viitorul Italiei și al Europei”, a spus Suveranul Pontif. De fapt, pentru Papa , nașterile de copii constituie „principalul indicator pentru măsurarea speranței unui popor”.

„Dacă se nasc puțini, înseamnă că există puține speranțe. Și asta nu are doar repercusiuni din punct de vedere economic și social, dar subminează și încrederea în viitor”, a declarat Papa Francisc.

În plus, el a denunţat că cei mai bogaţi îşi pot "permite, datorită resurselor lor, o mai mare libertate atunci când aleg ce mod de viaţă îşi doresc. Acest lucru este nedrept, precum şi umilitor", a subliniat el.

Tinerii se confruntă cu dificultăți

Pe de altă parte, el și-a dat seama de dificultățile cu care se confruntă tinerii pentru a-și întemeia o familie, cum ar fi găsirea unui „loc de muncă stabil” sau că locuințele sunt „prohibitor de scumpe” cu „chirii vertiginoase și salarii insuficiente”.

„Este necesar să abordăm problema împreună, fără garduri ideologice sau poziții preconcepute. Nu putem au putem accepta pasiv faptul că atât de mulţi tineri se străduiesc să îşi realizeze visul unei familii şi sunt nevoiţi să coboare ştacheta dorinţelor, mulţumindu-se cu substitute mediocre: să facă bani, să ţintească o carieră, să călătorească, să îşi păstreze cu egoism timpul liber”, a afirmat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel