Urmărește emisiunea live
Papa Francisc, vizită apostolică în Mongolia. De ce este o premieră
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
Papa Francisc. Sursă foto: Agerpres
Papa Francisc. Sursă foto: Agerpres
Papa Francisc va face o vizită apostolică în Mongolia. Se va desfășura în perioada 31 august - 4 septembrie, la invitaţia preşedintelui acestei ţări. Anunțul a fost făcut de directorul Biroului de presă al Vaticanului, Matteo Bruni. 

Agenda și alte detalii vor fi comunicate în săptămânile următoare, a declarat Bruni, conform agenției de presă ANSA. Aceasta va fi prima vizită a unui papă în această țară predominant budistă din Asia de Est, care are una dintre cele mai mici comunități catolice din lume, cu doar 1.500 de credincioși catolici la o populație de trei milioane de locuitori, conform AFP.

Papa Francisc, care preferă să se concentreze pe "periferii" în locul bastioanelor catolice occidentale, și-a exprimat deja intenția de a vizita această țară încă din februarie, iar Sfântul Scaun a stabilit relații diplomatice cu aceasta în 1992. Începând cu alegerea sa în 2013, liderul Bisericii Catolice a efectuat 41 de călătorii în străinătate și a vizitat aproximativ 60 de țări.

Cu toate că sănătatea sa este din ce în ce mai fragilă - fiind spitalizat la sfârșitul lunii martie din cauza unei pneumonii și a durerilor la genunchi care îl forțează să folosească un scaun cu rotile sau un baston - Jorge Bergoglio continuă să călătorească. După vizitele sale din acest an în Republica Democrată Congo (RDC), Sudanul de Sud și Ungaria, urmează să se deplaseze în Portugalia între 2 și 6 august pentru Ziua Mondială a Tineretului, iar pe 23 septembrie este așteptat în Marsilia, Franța, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel