Papa Francisc şi-a anulat audienţele de vineri din cauza une stări febrile
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Papa Francisc, mesaj pentru Patriarhul Kirill: Dumnezeu ne călăuzeşte întotdeauna pe calea păcii, niciodată pe cea a războiului
Papa Francisc, mesaj pentru Patriarhul Kirill: Dumnezeu ne călăuzeşte întotdeauna pe calea păcii, niciodată pe cea a războiului
Papa Francisc nu a primit nicio persoană în audienţă în cursul zilei de vineri din cauza unei stări febrile, a anunţat biroul de presă de la Vatican, citat de Reuters. 

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, nu a oferit alte detalii despre starea de sănătate a papei de 86 de ani, care este liderul Bisericii Romano-Catolice.

'Din cauza unei febre, papa Francisc nu a primit pe nimeni în audienţă în această dimineaţă', a declarat Matteo Bruni atunci când a fost întrebat de un jurnalist despre motivul pentru care nicio persoană nu a fost trecută pe lista de audienţe de vineri.

Suveranul pontif a petrecut cinci zile într-un spital din Roma la sfârşitul lunii martie din cauza unei bronşite, dar s-a recuperat destul de repede după un tratament cu antibiotice şi şi-a reluat activităţile, participând apoi şi la o vizită de trei zile în Ungaria, la sfârşitul lunii aprilie.

Papa Francisc a părut afectat de oboseală în timpul unei întâlniri cu un grup de elevi în apropiere de Vatican, joi după-amiază. Medicii i-au extirpat suveranului pontif, care a devenit papă în urmă cu 10 ani, o parte din plămânul său drept. Acea intervenţie chirurgicală a avut loc în tinereţea papei în ţara lui natală, Argentina.

Niciunul dintre evenimentele din programul papei Francisc nu a fost deocamdată anulat, iar liderul de la Vatican ar trebui să oficieze duminică slujba de Rusalii, în Piaţa Sfântul Petru din Roma. Deocamdată nu se ştie dacă papa va acorda audienţe private în cursul zilei de sâmbătă, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel