Papa Francisc nu se grăbește să reformeze Biserica Catolică. A extins un sinod care va dura până la sfârșitul anului 2024
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Un sinod al episcopilor dedicat reformării Bisericii Catolice va fi extins cu un an şi va dura până la sfârşitul anului 2024, a anunţat papa Francisc, transmite DPA.

"Este necesar să nu ne grăbim", a declarat suveranul pontif în faţa credincioşilor reuniţi în Piaţa Sfântul Petru din Roma.

Papa Francisc a anunţat că va împărţi Adunarea plenară a episcopilor, care era programată să se încheie anul viitor, în două sesiuni. Prima dintre ele va avea loc în perioada 4-29 octombrie 2023, iar cea de-a doua un an mai târziu, în octombrie 2024.

În urmă cu aproximativ un an, liderul de la Vatican a inaugurat acest sinod, care, conform planurilor iniţiale, ar fi trebuit să dureze doi ani. Sinodul este o adunare a episcopilor, însă papa Francisc a dorit ca toţi catolicii să poată să participe la acest eveniment.

Credincioşii catolici sunt invitaţi să dezbată în ce măsură Biserica Catolică are nevoie de o schimbare. Rezultatele consultării vor fi trimise la Roma în mod regulat.

În etapa finală, episcopii, alături de papa Francisc, vor discuta despre modificările propuse, care vor incluse ulterior în Exortaţia Apostolică. Acest document va fi un ghid de reforme propuse Bisericii Catolice, pe care toate congregaţiile din lumea întreagă vor putea să le urmeze. 

Citește și - Macron va fi primit în audiență privată de papa Francisc la Vatican

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, se va întâlni cu papa Francisc pe 24 octombrie la Roma, unde urmează să participe şi la un forum internaţional pentru pace, a anunţat marţi Palatul Elysée, confirmând informaţii din surse diplomatice şi din comunitatea Sant'Egidio, notează AFP. 

Şeful statului francez va fi primit în audienţă privată de suveranul pontif la Vatican, a doua zi după participarea sa la summitul interreligios organizat de această comunitate catolică italiană cunoscută a fi unul dintre canalele 'diplomaţiei din umbră' a Sfântului Scaun.

A 3-a vizită a președintelui francez la papa Francisc. Întâlnire și cu omologul italian, Sergio Mattarella

Va fi a treia vizită a preşedintelui Franţei la papa Francisc, după cele din 26 noiembrie 2021 şi 26 iunie 2018, a precizat Palatul Elysée. Vezi continuarea aici!

Citește și - Papa Francisc va merge în vizită în Bahrein în perioada 3-6 noiembrie

Vaticanul a anunțat că Papa Francisc va călători în Bahrein în perioada 3-6 noiembrie pentru a participa la o conferinţă internaţională. "Răspunzând invitaţiei autorităţilor civile şi religioase, Papa Francisc va efectua o călătorie apostolică în Bahrein în perioada 3-6 noiembrie", a declarat Matteo Bruni, directorul serviciului de presă al Vaticanului, într-un comunicat, potrivit Agerpres.

Papa va vizita oraşele Manama şi Awali în cadrul acestei călătorii efectuate cu ocazia "Forumului pentru Dialog: Est şi Vest pentru Coexistenţă Umană", se arată în comunicat, precizând că detaliile călătoriei vor fi făcute publice ulterior.

Întrebat despre următoarele sale călătorii, Papa Francisc, în vârstă de 85 de ani, a declarat la mijlocul lunii septembrie, la întoarcerea din Kazahstan, că genunchiul său "nu este încă vindecat", dar că ia în considerare o vizită în Bahrein în noiembrie. Vezi continuarea articolului aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel