Papa Francisc, mesaj emoționant la prima apariție după externare: Să ne oprim din alergătura frenetică dictată de agendele noastre
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Papa Francisc a avut prima sa apariţie publică la Vatican după ieşirea din spital.

Papa Francisc a avut prima apariţie publică la Vatican după ieşirea din spital, unde s-a aflat timp de zece zile pentru o intervenţie chirurgicală la colon. Suveranul Pontif și-a exprimat duminică "solidaritatea" cu ţările europene afectate de inundaţii, cu ocazia tradiţionalei rugăciuni Angelus rostită de la fereastra Palatului Apostolic, relatează  Agerpres, citând AFP.

"Îmi exprim solidaritatea cu populaţiile Germaniei, Belgiei şi Olandei, lovite de dezastre şi inundaţii", a declarat papa Francisc în faţa credincioşilor, pelerinilor şi a turiştilor adunaţi, ca de obicei, în Piaţa Sfântul Petru pentru a-l vedea pe Suveranul Pontif.

Inundaţiile "secolului" au făcut cel puţin 183 de morţi în Germania şi Belgia şi au provocat pagube materiale considerabile.

VEZI ȘI: Video cu inundațiile din Germania, de la un român, cititor DCNews: Zeci de voluntari am fost pe străzi pentru a umple saci cu nisip

Papa Francisc, mesaj emoționant: Să învăţăm cum să luăm o pauză



Totodată, papa Francisc le-a recomandat credincioşilor să ia o pauză şi să deconecteze de la stresul vieţii moderne, relatează Reuters.

"Să ne oprim din alergătura frenetică dictată de agendele noastre. Să învăţăm cum să luăm o pauză, să oprim telefonul mobil", a mai spus Suveranul Pontif.

Papa Francisc, în vârstă de 84 de ani, a revenit miercuri la apartamentul său din reşedinţa Santa Marta de la Vatican unde locuieşte, pentru a petrece o perioadă de odihnă aproape totală şi de recuperare medicală, după ce a suferit o intervenţie chirurgicală la colon la data de 4 iulie în spitalul "Gemelli" din Roma. Vaticanul a declarat că papa a suferit de un caz grav de stenoză diverticulară simptomatică a colonului. A fost pentru prima dată când papa Francisc a fost internat de la alegerea sa, în 2013.

Episcopii scoţieni au anunţat luni că papa va participa la Conferinţa Naţiunilor Unite privind schimbările climatice (COP26) de la Glasgow, programată în noiembrie, în cazul în care starea de sănătate îi va permite. De asemenea, Suveranul Pontif are programate vizite în Malta şi Cipru mai târziu în aceeaşi lună.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel