Papa Francisc, internat pentru o operaţie într-un spital din Roma
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Papa Francisc a fost internat duminică după-amiază într-un spital din Roma pentru o "operaţie programată" la colon, a declarat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, relatează Reuters.

Papa Francisc a fost internat duminică într-un spital din Roma pentru o intervenție chirurgicală programată pentru o intervenție chirurgicală la colon, a anunțat Vaticanul. Anunțul biroului de presă al Sfântului Scaun nu a spus exact când va fi efectuată intervenția chirurgicală, dar a precizat că va da un anunț la finalizatea operației, transmite Mediafax.

Cu doar trei ore mai devreme, Papa a întâmpint publicul în Piața Sf. Petru, în conformitate cu tradiția duminicală, și anunțase că va merge în Ungaria și Slovacia în septembrie.

Cu o săptămână mai devreme, Francis, în vârstă de 84 de ani, folosise aceeași ocazie pentru a sugera publicului să se roage pentru el însuși, ceea ce, în retrospectivă, ar putea sugera intervenția chirurgicală planificată la policlinica Gemelli din Roma.

Vaticanul a spus că papa a fost diagnosticat cu stenoză a colonului, o îngustare a intestinului gros. Francis are o sănătate generală bună, dar are o parte dintr-un plămân îndepărtat când era tânăr. De asemenea, suferă de sciatică, având ocazional crize dureroase.

Medicii de la Gemelli au mai efectuat o intervenție chirurgicală pe pacienți papali, inclusiv pe Papa Ioan Paul al II-lea, căruia i s-a îndepărtat o tumoare benignă la colon în 1992.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel