Data publicării:

Papa Francisc, îndemn la încetarea războiului: Crăciunul să aducă o rază de pace copiilor din Ucraina

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Suveranul Pontif face un nou îndemn pentru pace în Ucraina. 

Papa Francisc a binecuvântat, duminică, în mod special copiii şi imaginile Pruncului Iisus depuse în Ieslea Nativităţii din Piaţa Sfântul Petruşi i-a invitat pe pelerini "să se roage în faţa ieslei pentru ca Crăciunul Domnului să aducă o rază de pace copiilor din întreaga lume şi, în special, celor care trăiesc zile triste ale războiului din Ucraina, care distruge atâtea vieţi şi atât de mulţi copii".

Papa Bergoglio a dedicat un gând şi unui alt teatru de război: "Urmăresc cu îngrijorare ştirile care sosesc din Sudanul de Sud despre ciocnirile violente din ultimele zile, să ne rugăm Domnului pentru pace şi reconciliere, astfel încât atacurile să înceteze". Papa Francisc va merge în Sudanul de Sud în februarie, într-o călătorie în Africa, în cadrul căreia va vizita şi Republica Democrată Congo.

"Uneori ne putem afla într-o închisoare interioară, incapabili să-L recunoaştem pe Domnul", a spus Suveranul Pontif.

"Chiar şi cel mai mare credincios traversează tunelul îndoielii. Şi nu este un lucru rău, dimpotrivă, uneori este esenţial pentru creşterea spirituală: ne ajută să înţelegem că Dumnezeu este întotdeauna mai mare decât ne imaginăm; lucrările pe care le realizează sunt surprinzătoare în comparaţie cu calculele noastre". "Criza" prin care a trecut Ioan Botezătorul este importantă şi pentru noi, a remarcat Papa Francisc. Închisoarea "precum şi locul fizic, duc cu gândul la situaţia interioară pe care o trăieşte: închisoare este marcată de întuneric, acolo lipseşte posibilitatea de a vedea clar şi de a vedea în viitor. De fapt, Botezătorul nu reuşeşte să-L mai recunoască pe Iisus în Mesia şi, asaltat de îndoială, îi trimite pe discipoli să verifice la faţa locului", explică, "şi noi ne putem afla uneori în situaţia lui, într-o închisoare interioară, incapabili să recunoaştem noutatea Domnului, pe care probabil îl ţinem prizonier în prezumţia că ştim deja atât de multe despre El. Poate că avem în minte un Dumnezeu puternic, care face ceea ce vrea, în loc de un Dumnezeu al blândeţii smerite, al milostivirii şi al iubirii Ceva asemănător ni se poate întâmpla şi cu fraţii: avem ideile noastre, prejudecăţile noastre şi ne ataşăm de ceilalţi - mai ales de cei pe care îi simţim diferiţi de noi - şi de etichete rigide", a adăugat Suveranul Pontif.

"Este adevărat, femeile mută munţii"

"Astăzi sărbătorim Ziua Muntelui, reamintim importanţa acestei minunate resurse pentru planetă şi viaţa umanităţii. Tema de anul acesta este că femeile mută munţii şi este adevărat. De la oamenii munţilor învăţăm simţul comunităţii şi al mersului împreună", este un alt pasaj din discursul Papei Francisc de la finalul slujbei duminicale "Angelus", din Piaţa Sfântul Petru.

"Să apărăm valoarea castităţii"

Papa Francisc a vorbit şi despre o nouă sfântă şi, referindu-se la povestea sa, le-a indicat tinerilor "valoarea castităţii". "Ieri, la Barbacena, în Brazilia, a fost beatificată Isabel Cristina Mrad Campos. Această tânără a fost ucisă în 1982, la vârsta de 20 de ani, în ură faţă de credinţa de a-şi fi apărat demnitatea de femeie şi valoarea castităţii. Fie ca exemplul ei eroic să-i stimuleze pe tineri, în specialm să dea o mărturie generoasă de credinţă şi de aderare la Evanghelie. Aplauze pentru noua sfântă", a afirmat Papa Francisc, citat de Rador. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel