Papa Francisc în România. Impresiile Suveranului Pontif după prima zi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Papa Francisc a scris, vineri seară, pe Twitter, impresia sa privind vizita în România, şi a precizat că „Sfântului Duh îi place să creeze unitate din cele mai frumoase diversităţi”.

„Sfântul Duh iubeşte să formeze unitate din cele mai frumoase şi armonioase diversităţi #ApostolicJourney #Romania”, a scris Papa Francisc pe Twitter.

Suveranul Pontif s-a întâlnit astăzi cu preşedintele Klaus Iohannis, cu premierul Viorica Dăncilă, dar şi cu patriarhul Daniel, şi a oficiat Sfânta Liturghie de la Catedrala Sf Iosif din capitală. 

"Să mergem împreună în ascultarea Domnului. Ne este exemplu ceea ce a făcut Hristos în ziua Paştelui, pe când mergea împreună cu ucenicii pe drumul spre Emaus. Ei discutau despre cele întâmplate, despre neliniştile, îndoielile şi întrebările lor. Domnul i-a ascultat cu răbdare şi le-a vorbit cu inima deschisă, ajutându-i să înţeleagă şi să discearnă evenimentele. Şi noi avem nevoie să-l ascultăm împreună pe Domnul, mai ales în aceste ultime timpuri, în care drumurile lumii au dus la rapide schimbări sociale şi culturale', a afirmat Papa Francisc.Să mergem împreună în ascultarea Domnului. Ne este exemplu ceea ce a făcut Hristos în ziua Paştelui, pe când mergea împreună cu ucenicii pe drumul spre Emaus. Ei discutau despre cele întâmplate, despre neliniştile, îndoielile şi întrebările lor. Domnul i-a ascultat cu răbdare şi le-a vorbit cu inima deschisă, ajutându-i să înţeleagă şi să discearnă evenimentele. Şi noi avem nevoie să-l ascultăm împreună pe Domnul, mai ales în aceste ultime timpuri, în care drumurile lumii au dus la rapide schimbări sociale şi culturale", a afirmat Papa Francisc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel