Papa Francisc, apel presant. Ce se întâmplă acum
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Cătălina Burghelea
WhatsApp
Papa Francisc
Papa Francisc
Papa Francisc le-a adresat duminică un apel liderilor europeni la 'solidaritate concretă' cu cei 49 de migranţi blocaţi în continuare la bordul a două nave ale unor ONG-uri în largul Maltei, unii de mai mult de două săptămâni, transmite AFP.

'De mai multe zile, 49 de persoane salvate din Mediterana se află la bordul a două nave ale unor ONG-uri, în aşteptarea unui port sigur unde să debarce. Adresez un apel presant liderilor europeni pentru a face dovadă de solidaritate concretă faţă de aceste persoane', a afirmat papa Francisc, în faţa miilor de credincioşi veniţi în Piaţa Sfântul Petru de la Vatican.

VEZI ȘI Iohannis - Guvern, blocaj. Mincă - Gheorghe, replici: PSD-ALDE inflamează societatea

Migranţii blocaţi la bordul celor două nave ale unor ONG-uri germane, foarte aproape de coastele malteze, se află deja în a doua sau chiar în a treia săptămâna pe Mediterana, fără ca deocamdată să se întrezărească o soluţie.

Duminică, Italia şi Malta au confirmat că nu au nicio intenţie de a autoriza acostarea celor două vase.

În Italia nu mai intră nimeni


'În Italia nu mai intră nimeni. Acesta este linia şi nu se va schimba', a declarat ministrul de interne italian Matteo Salvini, liderul Ligii, într-un interviu apărut duminică în cotidianul Il Messaggero. 'Porturile italiene sunt şi vor rămâne închise', a întărit Salvini pe Twitter.

La rândul său, premierul maltez Joseph Muscat a explicat la postul Radio One din Malta, preluat de media italiene, că nu doreşte să creeze 'un precedent' prin autorizarea debarcării acestor migranţi.

Olanda şi Germania şi-au declarat disponibilitatea de a-i primi pe migranţi, cu condiţia ca această operaţiune să se deruleze într-un cadru european.

CITEȘTE ȘI Dosar Iohannis. Procurorul, propus pentru o funcție de conducere

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel