Data actualizării:
Data publicării:

Papa Francisc, acuzat că a folosit din nou o insultă homofobă într-o întâlnire cu ușile închise

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
La câteva săptămâni după ce și-a cerut scuze pentru că a folosit un cuvânt extrem de jignitor la adresa homosexualilor - se pare că Papa a folosit din nou același termen.

Papa Francisc a făcut inițial această remarcă în cadrul unei întâlniri cu ușile închise cu episcopii luna trecută, când a descris colegiile preoțești ca fiind deja prea pline de "frociaggine" - o insultă italiană extrem de ofensatoare.

Potrivit agenției de presă ANSA, Papa a repetat termenul marți, în timp ce se întâlnea cu preoții romani, spunând că există un aer de "frociaggine" la Vatican și că ar fi mai bine ca tinerilor cu tendințe homosexuale să nu li se permită să intre în seminar.

Rugat să răspundă la ultimul raport, Vaticanul a indicat o declarație pe care a emis-o cu privire la întâlnirea de marți cu preoții, în care Papa a reiterat necesitatea de a primi persoanele homosexuale în Biserică și nevoia de prudență în ceea ce privește posibilitatea ca acestea să devină preoți.

În timpul întâlnirii din 20 mai, care a avut loc cu ușile închise, acesta ar fi reiterat că homosexualilor nu ar trebui să li se permită să devină preoți.

Într-o declarație făcută în urma acestei întâlniri, Vaticanul a spus: "Papa Francisc este la curent cu articolele publicate recent despre o conversație, cu ușile închise, cu episcopii CEI [Conferința episcopală italiană a episcopilor catolici].

"În Biserică este loc pentru toți, pentru toți! Nimeni nu este inutil, nimeni nu este de prisos, există loc pentru toată lumea. Așa cum suntem noi, toți"

"Așa cum a afirmat în mai multe rânduri, 'În Biserică este loc pentru toți, pentru toți! Nimeni nu este inutil, nimeni nu este de prisos, există loc pentru toată lumea. Așa cum suntem noi, toți'. Papa nu a avut niciodată intenția de a jigni sau de a se exprima în termeni homofobi și își cere scuze față de cei care s-au simțit jigniți de folosirea unui astfel de termen", a continuat Vaticanul să comunice printr-un mesaj oficial.

Potrivit Il Messaggero, un ziar național cu sediul la Roma, comentariile Papei au fost făcute în timpul unei sesiuni informale de întrebări și răspunsuri la întâlnirea anuală a episcopilor, la care au participat peste 200 de membri ai clerului.

Unii care au încercat să îl apere pe Sanctitatea Sa au spus că spaniola și nu italiana este prima sa limbă, iar Papa a făcut gafe lingvistice în trecut când a vorbit într-o altă limbă decât cea maternă.

Corriere della Sera, un cotidian italian cu sediul în Milano, a citat episcopi anonimi care se aflau în sală și care au sugerat că Papa, ca argentinian, ar fi putut să nu-și dea seama că termenul italian pe care l-a folosit era ofensator.

Francisc a fost creditat ca fiind cel care a condus Biserica Romano-Catolică spre o abordare mai primitoare față de comunitatea LGBT+ în timpul papalității sale de 11 ani.

În 2013, el a spus: "Dacă o persoană este homosexual și îl caută pe Dumnezeu și are bunăvoință, cine sunt eu să judec?".

Anul trecut, el a permis preoților să binecuvânteze cuplurile de același sex, declanșând o reacție conservatoare.

Dar în 2018, el le-a spus episcopilor italieni să verifice cu atenție candidații la preoție și să respingă pe oricine este suspectat că este homosexual, conform Sky News.

CITEȘTE ȘI: Papa Francisc a folosit un termen considerat insultător și vulgar atunci când a vorbit despre homosexuali

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel