Papa Francisc a reapărut la fereastra Palatului Apostolic: Mi-a fost dor
Data publicării:
Autor: Cătălina Burghelea
WhatsApp
Papa Francisc a reapărut, duminică, 18 aprilie, la fereastra Palatului Apostolic cu vedere la Piaţa Sfântul Petru pentru a rosti în public tradiţionala rugăciune duminicală, care din 21 martie a fost transmisă din biblioteca sa ca urmare a restricţiilor legate de COVID-19, relatează AFP.

"Un salut cordial tuturor, locuitori ai Romei şi pelerini brazilieni, polonezi, spanioli ... Slavă Domnului, ne putem întâlni din nou în acest loc pentru rugăciunea noastră duminicală.", a declarat papa Francisc, zâmbindu-le credincioşilor şi pelerinilor adunaţi pentru a-l vedea şi asculta în Piaţa Sfântul Petru.

"Vă mărturisesc ceva: mi-a fost dor de locul acesta. Când trebuie să mă rog în bibliotecă, nu sunt fericit. Mulţumesc lui Dumnezeu, mulţumesc pentru prezenţa voastră (...) şi vă doresc tuturor o duminică fericită!", a spus suveranul pontif.

Ultima rugăciune duminicală pronunţată în public de papa Francisc a fost pe 14 martie. Restricţiile anti-COVID19 adoptate în Italia şi, prin urmare, la Roma, unde se află Vaticanul, nu au permis organizarea de adunări şi au condus la suspendarea acestui eveniment popular în rândul credincioşilor şi pelerinilor, dar şi al turiştilor, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel