Papa Francisc a fost transportat la spital. Update: Va sta „câteva zile” pentru a trata pentru o infecție respiratorie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Purtătorul de cuvânt al Vaticanului spune că pontiful a fost supus miercuri la „niște teste” la Spitalul Gemelli.

Update:

Papa Francisc va trebui să petreacă „câteva zile” în spital pentru a trata pentru o infecție respiratorie, spune Vaticanul, citat de SkyNews.

Purtătorul de cuvânt Matteo Bruni a declarat că Suveranul Pontif s-a plâns de dificultăți de respirație în ultimele zile și a mers la spitalul Gemelli pentru analize.

Pontiful nu are COVID-19, dar necesită câteva zile de terapie, a adăugat el.

„Testele au arătat o infecție respiratorie (exclusă infecția cu COVID-19) care va necesita câteva zile de terapie medicală”, se arată într-un comunicat.

Știre inițială:

Papa Francisc a mers la Spitalul Gemelli din Roma miercuri după-amiază pentru „unele teste care fuseseră programate anterior”, a declarat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, într-un comunicat, conform Aa.com.

Anterior, Papa a prezidat audiența generală de miercuri în Piața Sf. Petru din Vatican.

Suveranul Pontif, în vârstă de 86 de ani, are o problemă la genunchi, care l-a forțat să folosească adesea un scaun cu rotile, în ultimele luni.

În interviurile recente, el a indicat că ar putea demisiona, la fel ca predecesorul său, Benedict al XVI-lea, dacă starea rea de sănătate îi va afecta exercitarea funcției.

Papa Francisc a mai stat 10 zile la spitalul Gemelli, în iulie 2021, după ce a suferit o intervenție chirurgicală de trei ore care a inclus îndepărtarea părții descendente a colonului, o intervenție chirurgicală care este utilizată pentru a trata diverticulita.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel