Pantaloni de ski damă - ce să cauți când cumperi?
Data publicării:
Autor: Editor Team
WhatsApp
Iarna este anotimpul pasionaților de munte și a celor care aleg să iasă din zona de confort prin sporturi montane. Echipamentul de schi influențează masiv calitatea experienței tale, astfel că, îmbrăcămintea nepotrivită poate transforma un weekend la schi într-un dezastru. 

Evită să improvizezi ținute de schi din articolele pe care le găsești în garderoba ta, deoarece nu au capacitatea de a-ți garanta căldura și protecția anti-frig și anti-vânt de care ai nevoie la munte.

Apelează la echipamentele specializate și aplică o serie se sfaturi atunci când îl alegi pe cel potrivit nevoilor tale. Astfel, te asiguri că organismul tău nu va avea de suferit, iar tu te vei putea bucura de frumusețea iernii la un nivel superior.

Pantalonii de schi care merită toți banii: materialele ideale pentru protecție anti-hipotermie

Pantalonii de ski damă au fost concepuți cu ajutorul tehnologiilor de ultimă generație și din materiale cu grad înalt de rezistență la efort intens, la temperaturi extreme și alți factori specifici schiatului. Materialele pantalonilor de schi sunt tratate hidrofob pentru a le conferi impermeabilitate. Pantalonii indicați pentru schi sunt fabricați din poliester, material care asigură corpului confortul termic permanent pe durata expunerii la frig. 

Pantalonii de ski damă sunt preponderent fabricați din material sintetic. Mersul pe munte trebuie să urmeze o regulă de aur: ‘’fără echipamente din bumbac’’. Bumbacul este un material plăcut, moale și prietenos cu pielea, dar recomandat pe timpul verii, sau pentru articolele vestimentare destinate purtării în oraș. Fibrele naturale acumulează apă și favorizează senzația de frig, grăbind totodată instalarea hipotermiei. De exemplu, poliesterul reține confortul termic al corpului, evaporă instant umezeala și se usucă mai rapid comparativ cu echipamentele din bumbac. 

Detalii esențiale care se regăsesc în design-ul pantalonilor de schi

Pantalonii de schi pentru femei sunt dotați cu o membrană impermeabilă, al cărei scop este acela de a bloca penetrarea materialului de acțiunea umidității. Așa se explică de ce materialul se menține permanent uscat având în vedere umiditatea excesivă cauzată de zăpadă, ninsoare, sau ploi tipice sezonului.
Ca să fii sigură că ții frigul la distanță și blochezi eficient infiltrarea apei în echipament, mizează pe pantalonii de schi cu craci anti-zăpadă. Ce presupune acest aspect? Cracii pantalonilor prezintă sisteme de închidere cu velcro și capse care scad la zero expunerea pielii la contactul cu umezeala, vântul și temperaturile extreme.

Pantalonii de schi respiranți: barieră de protecție contra umidității pentru o temperatură corporală constantă

La pantalonii de schi damă, croiala trebuie să fie lejeră, cu posibilitate de ajustare a taliei și lungimii, elemente care să implice un nivel optim de confort și libertatea totală în timpul mișcărilor ample. În timpul efortului intens și a temperaturilor scăzute, corpul transpiră, iar umezeala rezultată va absorbi căldura corporală. Ulterior, persoana ajunge să reclame senzația de frig, iar dacă nu se iau măsuri în timp util, se poate ajunge la hipotermie. 

Pantalonii ski damă sunt dotați cu un strat protector care asigură respirabilitate și blochează acumularea excesului de umiditate, păstrând un mediu igienic pentru sănătatea pielii. Totodată, pantalonii de schi respiranți se descriu și prin prezența sistemelor de închidere sau a orificiilor de aerisire, elemente care scad riscul condensului.

Foarte important este ca regulile expuse anterior în privința pantalonilor de schi damă să se extindă și asupra celorlalte piese care compun echipamentul. Dacă frigul și umezeala pătrund printre staturile de haine, atunci cu atât mai ridicat va fi disconfortul termic și pericolul de hipotermie. Sănătatea este darul tău cel mai de preț, deci investind într-un echipament care să te protejeze de ger și vânt, practic te asiguri că nu ești predispus la afecțiuni serioase care să-ți compromită experiența la munte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel