Panică în Vâlcea, după ce o rachetă a căzut, trecând razant pe lângă oameni, într-o comună. Primar: Sigur, rusească nu este, sau nu vreau să cred că este... / foto
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
sursa: Agerpres
sursa: Agerpres
O rachetă a căzut joi, 17 noiembrie 2022, în județul Vâlcea.

O rachetă a căzut în dimineața zilei de joi, 17 noiembrie, în comuna Lungești din sudul județului Vâlcea. La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de intervenție, fiind așteptați și geniștii.

O bucată dintr-o rachetă, a cărei proveniență deocamdată nu este cunoscută, a căzut într-o zonă de case, pe un teren, trecând razant pe lângă oamenii care erau în împrejurimi. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. 

Se bănuiește că este vorba despre o rachetă antigrindină, dat fiind faptul că în localitățile învecinate zonei în care a căzut există puncte de lansare a acestora.

CITEȘTE ȘI     -    Biden, tăios față de Zelenski, după ce acesta a susținut că rachetele căzute în Polonia nu erau ucrainene: Nu astea sunt dovezile!

„Sigur, rusească nu este, sau nu vreau să cred că este...”

Primarul din Lungești Vâlcea, Tiberiu Costea, care se afla pe teren în zona unde a căzut racheta, a declarat pentru Adevărul:

„Cred că este o rachetă antigrindină, după cum arată, după cum am văzut și în imagini, dar până nu vin specialiștii, nu putem spune cu certitudine. Au venit cei de la ISU (Inspectoratul pentru Situații de Urgență) Vâlcea, de la Poliție, vin și geniștii sau genistul de la Antigrindă, care să ridice... ceea ce noi bănuim a fi partea din spate a rachetei. Sigur, rusească nu este, sau nu vreau să cred că este...”, a spus el.

CITEȘTE ȘI     -    O rachetă rusească a lovit oraşul-port ucrainean Odesa

Vâlcea, în zonele protejate de Sistemul Național Antigrindină

Județul Vâlcea se află printre zonele protejate de infrastructura Sistemului Național Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor, încă din 2018, iar în localitățile menționate de primar există puncte de lansare ale unităților de combatere a căderilor de grindină.

În 2018, o rachetă antigrindină lansată din Vâlcea a căzut într-o gospodărie din județul Olt. 

Vestea despre o rachetă căzută în Vâlcea a creat multă rumoare în contextul războiului din Ucraina și al știrii despre racheta care a ucis oameni în Polonia.

CITEȘTE ȘI     -    Șeful NATO: Rachetele căzute în Polonia erau ucrainene, dar Rusia este de vină

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel