Panică în Kiev. 60% din oraș a rămas fără curent, iar locuitorii au fost îndemnați să se aprovizioneze cu apă și alimente și să se pregătească de noi atacuri
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 24 noi 2022, 22:36
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
60% din capitala Ucrainei a rămas fără curent electric, locuitorii fiind îndemnați să se aprovizioneze cu apă și alimente.

În timp ce o mare parte a Ucrainei a rămas joi fără căldură sau energie după cele mai devastatoare lovituri aeriene ruse asupra rețelei sale energetice de până acum, locuitorii din Kiev au fost avertizați să se pregătească pentru noi atacuri și să se aprovizioneze cu apă, alimente și alte provizii.

Ukrenergo, care supraveghează rețeaua electrică națională a Ucrainei, a declarat că 50% din cererea din Ucraina nu a fost satisfăcută începând cu ora 19:00, ora Kievului (17:00 GMT), după ce au fost lovite principalele instalații energetice. Nu s-a putut spune când totul va fi restabilit complet.

60% dintre locuitorii din Kiev au rămas fără curent electric pe fondul unor temperaturi cu mult sub zero grade celsius, a spus primarul Vitali Klitschko, conform Al Jazeera.

Maia Sandu a convocat Consiliul Suprem de Securitate după întreruperi masive de curent în Republica Moldova

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat joi Consiliul Suprem de Securitate (CSS) după pană de curent masivă care a lovit cu o zi în urma republica în urma unor noi bombardamente puternice ruse asupra infrastructurii energetice din Ucraina, şefa statului cerând un nivel sporit de alertă în sectorul energetic, relatează EFE şi Deschide.md.

Membrii CSS au analizat planurile de urgenţă de pus în aplicare de către autorităţi pentru a asigura continuitatea alimentării cu energie electrică şi gaze a cetăţenilor, economiei şi instituţiilor din întreaga ţară, potrivit Replica.md.

Consiliul a recomandat guvernului să-şi actualizeze planul de reducere a vulnerabilităţilor tehnice în ceea ce priveşte alimentarea cu energie electrică şi termică şi să mobilizeze toate capacităţile de generare a energiei. În plus, Maia Sandu a solicitat tuturor instituţiilor să crească gradul de alertă în identificarea şi soluţionarea promptă a incidentelor din sectorul energetic, astfel încât cetăţenii şi întreprinderile să se simtă în siguranţă.

Cu o zi în urmă, Republica Moldova a fost afectată de pene masive de curent, inclusiv în capitala Chişinău, în urma atacurilor ruseşti asupra sistemului energetic ucrainean, la care este conectată.

Este a doua oară când Republica Moldova rămâne fără electricitate din 15 noiembrie, când Rusia a efectuat cel mai intens atac asupra reţelei ucrainene de la începutul campaniei sale militare în februarie. Agora.md aminteşte că, la 15 noiembrie, una din liniile Isaccea - Vulcăneşti s-a deconectat în mod automat în urma bombardamentelor ruseşti, iar mai multe regiuni ale republicii au rămas fără curent electric (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?