Panettone, cozonacul special de Crăciun
Panettone la schimb pe cozonacul românesc.
Cozonacul este piesa de rezistență pe masa de Crăciun, iar fiecare casă are o rețetă tradițională, transmisă din generație în generație. Cum ne aflăm într-o vreme cosmopolită, putem să încercăm și deserturile din alte țări, deserturi de Crăciun, la fel de apreciate.
Astfel, dacă vreți să încercați ceva nou, iată o rețetă simplă de panettone.
Ingrediente
300 ml lapte
100 grame de unt topit
10 grame drojdie uscată
130 grame de zahăr
2 ouă
o linguriță de esență de panettone
730 grame de făină obișnuită
Mod de preparare
Toate ingredientele umede se amestecă, se adaugă cele două ouă și apoi întreaga cantitate de făină.
Se amestecă până se obține un aluat ca de cozonac. Se pune într-un bol și se lasă să stea până se dublează volumul.
Se pune pe masă și se întinde aliatu, întâi cu palma apoi cu un sucitor până se obține o foaie mai groasă, se unge cu unt mai moale, iar apoi pe toată suprafața se presară fulgi de ciocolată.
Foaia se rulează bine, apoi se taie de-a lungul ei, împărțind aluatul în două părți.
FOTO: captura video @ Gastronomia Feliz
Se rulează, ambele părți, astfel încât să obțineți un ”trandafir” mai mare, se pune în forma detașabilă, unsă cu unt moale, se acoperă cu o folie alimentară și se mai lasă să stea până își dublează volumul.
Se bagă în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, pentru 45 de minute. Cât este cald, se unge cu sirop de zahăr.
Poftă bună!
Citește și: Salamul de biscuiți, desertul copilăriei
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News