"Pandemie" de ȘTIRI FALSE în online. Cum verifici dacă o informație este adevărată sau nu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Andreea Hurezeanu, coordonatorul programului de siguranță online de la Salvații Copiii, a explicat cum putem verifica dacă o informație este corectă, după ce știrile false despre vaccin au invadat internetul.

"Când verificăm valoarea de adevăr a unei informaţii, este bine să punem în legătură atât imaginile cât şi textul pe care îl vedem acolo. Dacă informaţiile nu se leagă, este bine să verificăm ştirea şi din alte surse, de pe alte canale pentru că altfel putem fi păcăliţi.

Este important să vedem autorul articolului, organizaţia din care face parte, dacă este uşor de identificat, dacă sunt jurnalişti consacraţi sau instituţii de presă acreditate, dacă  informaţia respectivă se găseşte pe mai multe site-uri şi cum este prezentată pe fiecare dintre ele pentru ca informaţiile să nu fie trunchiate, să se prezinte doar o parte a unui citat sau a unei informaţii.

Mai trebuie verificată şi data, dacă este de actualitate articolul respectiv. Trebuie verificat unghiul din care este prezentată ştirea, dacă sunt prezentate toate perspectivele părţilor implicate şi citate în articol", a explicat Andreea Hurezeanu, la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel