Pandemie COVID - 19. Ce impact are dacă suferi de endometrioză
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Celelalte boli nu stau în loc în timpul crizei, iar persoanele care suferă de endometrioză sunt și mai afectate situația de față.

Ultimele luni, săptămâni sau chiar zile au fost o perioadă grea pentru populația globului, din cauza pandemiei de coronavirus, conform MSN. Totuși, celelalte boli nu stau în loc în timpul crizei, iar persoanele care suferă de endometrioză sunt și mai afectate situația de față.

Fundația de caritate britanică Endometriosis UK s-a alăturat Colegiului Regal al Obstetricienilor și Ginecologilor pentru a da sfaturi și pentru a alcătui un ghid pentru oamenii care suferă de endometrioză, în timpul răspândirii noului coronavirus.

Există un risc mai mare pentru cei care suferă de endometrioză?

„Dacă aveți endometrioză, în mod similar cu populația generală, vă puteți feri cel mai bine prin minimizarea contactului social și prin spălatul frecvent al mâinilor". Așadar, persoanele care suferă de această boală nu sunt afectate în mod suplimentar de Covid-19.

Există un risc mai mare pentru cei care suferă de endometrioză toracică?

Persoanele care suferă de endometrioză toracică, unde creșterea de țesut are loc în cavitatea toracică (de exemplu pe plămâni sau pe diafragmă) ar putea fi mai expuși la risc. „Din moment ce Covid-19 este o infecție a tractului respirator, cei cu probleme respiratorii preexistente au un risc mai ridicat, așa că cei care suferă de endometrioză toracică ar putea fi mai expuși". Bineînțeles, sfaturile rămân acestea: minimizați contactul social și spălați-vă frecvent pe mâni, însă cel mai bine ar fi să vă autoizolați.

Ce impact are coronavirusul asupra tratării endometriozei?

Covid-19 a avut și va avea un impact uriaș asupra Sănătății naționale, fiindcă resursele și personalul sunt împinse la limită. De aceea, Endometriosis UK a transmis că: „Dacă în prezent sunteți tratați sau ar fi trebuit să mergeți la o programare pentru endometrioză, este posibil să existe schimbări, amânări sau anulări ale programărilor sau opreațiilor".

Cum operațiile de endometrioză sunt clasificate drept neurgente, acest lucru înseamnă că programările pentru operații probabil vor fi anulate și reprogramate pentru următoarele luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel