Pandemia Covid-19 s-a încheiat, sunt de părere experții germani
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Pandemia s-a încheiat, spun experții din consiliul german pentru Covid-19.

Răspândirea virusului SARS-CoV-2 nu mai poate fi numită pandemie, spune virusologul german Chirstian Drosten pentru ziarul german Tagesspiegel, potrivit Agerpres. Astfel, pandemia s-a încheiat și poate fi considerată în prezent o boală endemică.

Drosten conduce departamentul de virusologie de la Spitalul Universitar Charite din Berlin și consideră că în această iarnă ne confruntăm cu primul val endemic al virusului, iar „pandemia s-a încheiat”. Virusul are puține șanse să revină după această iarnă, mai apreciază medicul, explicând că imunitatea în rândul populației va fi extinsă și mai rezistentă.

O nouă mutație ar putea prelungi pandemia

Există totuși un scenariu care să încurce această predicție și anume apariția unei alte mutații. „Nu mă aștept nici la așa ceva în momentul de față”, adaugă el.

Un alt medic german, Christian Karagiannidis, membru al grupului de experți creat pentru Covid-19 în Germania, a spus că pandemia se va încheia după această iarnă. Imunitatea populației este solidă și mult mai puțini pacienți Covid-19 ajung la terapie intensivă.

Chiar și așa, medicul spune că infecțiile respiratorii continuă și pot exista blocaje în spitalele regionale în jurul Anului Nou. Aceasta îndeamnă la mare atenție în noaptea de Revelion, fiindcă o vizită la spital nu va face decât să înrăutățească situația și așa grea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel