Panama Papers/ BRD, locul patru în topul băncilor cu offshore-uri în Panama
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Le Monde scrie că grupul Societe Generale (BRD), prezent și-n România, deține 979 de societăți offshore înființate cu ajutorul cabinetului de avocatură Mossack Fonseca.

Le Monde susține că Societe Generale ocupă poziția a patra în topul băncilor care au creat cele mai multe societăți offshore prin intermediul Mossack Fonseca, după grupul bancar britanic HSBC (2.300 societăți) și băncile elvețiene UBS (1.100 societăți) și Credit Suisse (1.105 societăți)k, potrivit Agerpres.

Le Monde precizează că "două treimi dintre entitățile offshore au fost create de SG Bank și Trust Luxembourg", iar restul au fost create de filiala elvețiană a SG Private Banking precum și de SG Hambros Bank, cu sediul în Bahamas. Cotidianul subliniază că, deși ritmul de înființare a societăților offshore a încetinit după 2012 și o serie de structuri au fost închise, "aproximativ o sută dintre entitățile înființate de Societe Generale prin intermediul Mossack rămân active".

Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 154.000 de angajați și 32 de milioane de clienți în întreaga lume. În România, BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a doua bancă, după totalul activelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel