Până în 2022, Germania va renunţa complet la energia nucleară
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
kruemmel_dpa
kruemmel_dpa

Ministrul mediului , Norbert Rottgen, a anunţat că   Germania a stabilit ca până în 2022,  să închidă toate centralele nucleare din ţară. Anunţul a fost făcut după o reuniune a  coaliţiei de guvernare ce s-a încheiat în noaptea de duminică spre luni.

[caption id="attachment_69000" align="alignleft" width="300" caption="Centrala nucleara de la Kruemmel nu îşi va mai relua activitatea"][/caption] Potrivit oficialului, şapte dintre cele mai vechi reactoare, supuse deja unui moratoriu, şi centrala nucleară Kruemmel nu îşi vor relua activitatea.

Alte şase vor fi scoase din uz până în 2021, iar restul de trei până în 2022, a spus el. "Nu vor exista revizuiri", a precizat Rottgen.  El a admis, însă, că o taxă pentru barele de combustibil uzate, care ar urma să crească la 2,3 miliarde de euro în următorii ani, va rămâne, în pofida închiderii centralelor.

Reprezentanţii industriei atomice au avertizat că scoaterea din uz va afecta puternic baza industrială a ţării. Înainte de moratoriul din martie, Germania se baza în proporţie de 23% pe energia nucleară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel