Data publicării:

Pana globală a sistemului Microsoft. Care a fost, de fapt, amploarea blocajului informatic

Autor: Doinița Manic | Categorie: Tehnologie
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Microsoft a venit cu precizări după blocajului informatic de vineri.

Microsoft precizează că pana informatică mondială care a perturbat vineri mai multe aeroporturi, bănci şi multe alte servicii, a afectat în total circa 8,5 milioane de computere care au sistemul de operare Windows.

"Estimăm în prezent că actualizarea CrowdStrike a afectat 8,5 milioane de aparate cu Windows, sau mai puţin de 1% din toate dispozitivele Windows", susţine Microsoft într-o postare pe blogul acestei societăţi, transmite Agerpres, citând AFP.

S-a constatat că problemele au fost cauzate de o actualizare a soft-ului de securitate cibernetică al companiei CrowdStrike, care s-a dovedit a fi incompatibil cu sistemul de operare Windows, cel mai utilizat pe scară largă din lume.

"Deşi procentul este mic, efectele economice şi sociale semnificative observate reflectă utilizarea CrowdStrike de către companiile care gestionează multe servicii critice", adaugă Microsoft.

VEZI ȘI: "Norocul" României în pana globală a sistemului Microsoft. Cătălin Chivulescu, consultant IT: Din fericire, în prezent, dosarul cu şină nu este afectat

Cum vor fi rezolvate disfuncţionalităţile



În consecință, din cauza blocajului informatic, mii de zboruri au fost anulate. În plus, funcţionarea multor spitale, administraţii, fabrici şi canale de televiziune, a fost întreruptă ca urmare a acestei disfuncţionalităţi.

"Acest incident demonstrează natura interconectată a vastului nostru ecosistem - furnizori globali de servicii în cloud, software, companii de securitate cibernetică şi alţi furnizori de software şi clienţi", a spus un vicepreşedinte al grupului IT, David Weston, într-o postare.

"CrowdStrike ne-a ajutat să dezvoltăm o soluţie implementabilă la scară largă, care va permite infrastructurii Microsoft Azure (un serviciu în cloud n.r) să accelereze corectarea actualizării defectuoase", a explicat acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel