Pană de curent și apă oprită? Bulai, exemplu din America. ”N-a fost isterie, nebunie. Au zis: ce să facem, s-a rupt firul”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
pexels
pexels
În aceste zile, în spațiul public se vorbește despre o dublă criză: de apă și de energie.

Sociologul Alfred Bulai a vorbit, în emisiunea ”Nod în Papură”, despre situațiile de criză din acest an, precum oprirea electricității sau a apei. ”N-am avut pană de curent, dar s-a oprit apa într-o zi, vreo oră. Anul acesta n-am avut, dar au fost oameni care au avut probleme în alte părți. Mă așteptam la 40 și de grade să fie un exces de aer condiționat, dar n-am avut probleme” și-a spus Bulai experiența personală. 

Jurnalistul Val Vâlcu a rămas în schimb fără curent, dar nu a văzut asta drept ceva dramatic: ”Pot trăi câteva ore și fără device-uri, nu a fost suficient cât să se descarce telefonul. A durat o oră, două, nu m-a terminat, se întâmplă”. 

Alfred Bulai a dat exemplul unei foste studente care s-a mutat în America, pe lângă Washington, unde, într-o iarnă, ”nu a avut curent opt săptămâni”. ”Când n-ai curent la ei, n-ai nimic, nici încălzire. De la compania de electricitate au zis ”ne pare rău”, atât, nimic altceva. N-a fost isterie, grevă, nebunie. Au zis: ce să facem, e zăpadă mare, s-a rupt firul”. 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel