Pană de curent în Samotraki: Toți turiștii care au avut doar carduri au făcut foamea. Gândiți-vă pentru o secundă cum v-ați descurca pe o insulă unde totul depinde de curent și să nu mai fie curent
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
A fost pană de curent în Samotraki, iar feribotul nu a circulat, în timp ce de partea cealaltă, în Alexandroupolis, erau incendii și, la fel, totul era paralizat. 

De altfel, incendiile din Alexandroupolis au paralizat și insula Samotraki, căci alimentarea cu energie electrică se face de pe continent. 

”A revenit viața în Samotraki. Trei zile fără curent. Toți turiștii care au avut doar carduri au făcut foamea. Trăiască digitalizarea! Cash-ul a funcționat. Aici totul funcționează pe curent. Unii s-au întors la prepararea mâncării la focul pe lemne, dar puțini, foarte puțini. Alții, adică 2-3 care au avut generatoare, au prosperat, pentru că au reușit să pregătească mâncarea la taverne. Doar 2-3 taverne deschise pe toată insula. Este prima dată când și-au dat seama că au nevoie de generatoare. Eu știu că nu poți deschide o locație publică fără a avea generator. Nu primești autorizație de funcționare. De data asta "Las' că merge și-așa!" n-a mai funcționat. Cei cu mașinile electrice, și-au făcut cuibare-n ele! Generatoarele funcționează cu benzină sau motorină. Gândiți-vă pentru o secundă cum v-ați descurca pe o insulă unde totul depinde de curent și să nu mai fie curent.

Și apa la WC tot pe bază de curent ajunge. Antenele de telefonie, internetul, semnalul la telefon, răcitoarele pentru apă, aerul condiționat, plitele electrice pentru prepararea mâncării, aparatele de cafea, radioul, Tv-ul, etc. - toate funcționează pe bază de curent. Gândiți-vă spre ce ne îndreptăm, când toți vor digitalizare și toată aparatura este pe bază de curent, inclusiv mașinile, și CINEVA îți stinge BECUL!!! Ce faci??? Pentru mine a fost o lecție de viață și mă simt binecuvântat că am reușit să trec cu bine prin aceste 3 zile și să mă bucur de frumusețile insulei. Pentru că n-am reușit să fac tot ce mi-am propus, mi-am prelungit vacanța pe insulă. Doamne ajută!” a scris un turist pe grupul de Facebook ”Forum Samotraki”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel