Pană de curent în portul ucrainean Odesa
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay, de Andrei Vaitovich
Foto: Pixabay, de Andrei Vaitovich
Portul ucrainean Odesa a rămas fără electricitate, după o avarie majoră a reţelei.

Oraşul-port ucrainean Odesa a rămas fără energie electrică de sâmbătă dimineaţa după o avarie majoră în reţeaua electrică, relatează Agerpres, citând dpa.

"Un transformator s-a defectat în aceasta dimineaţă la una dintre substaţiile cu cea mai înaltă tensiune care furnizează energie oraşului Odesa şi care era în curs de remediere după ce a fost avariat de atacurile ruseşti", a anunţat sâmbătă furnizorul de energie Ukenergo pe canalul său Telegram.

Premierul ucrainean Denys Shmyhal a explicat că este vorba despre un accident tehnic și a spus că este "imposibil să restabiliți rapid alimentarea cu energie". Cauza nu a fost clară imediat, deși substațiile locale au fost avariate în mod repetat de atacurile rusești" a spus el.

Potrivit Ukenergo, situaţia din zonele învecinate este mai bună, alimentarea cu energie fiind asigurată în majoritatea districtelor. Regiunea Odesa este una dintre zonele cele mai afectate de atacurile ruseşti cu rachete.

Ucraina și Rusia au făcut schimb de prizonieri

Ucraina şi Rusia au făcut schimb de aproape 200 de prizonieri de război într-o operaţiune anunţată separat de ambele părţi sâmbătă, în cadrul acestui schimb fiind predate şi trupurile a doi voluntari britanici care au fost trimise în Ucraina, relatează Reuters. Şeful de cabinet al preşedintelui ucrainean, Andriy Yermak, a spus că 116 ucraineni au fost returnaţi, în timp ce agenţiile de presă ruse au citat ministerul Apărării de la Moscova afirmând că 63 de prizonieri ruşi au fost eliberaţi.

"Am reuşit să obţinem116 dintre oamenii noştri, apărători ai Mariupol, partizani din Herson, lunetişti din Bahmut şi alţi eroi ai noştri", a scris Yermak pe Telegram.

Yermak a spus, de asemenea, că trupurile voluntarilor britanici în domeniul umanitar Andrew Bagshaw şi Chris Parry au fost trimise înapoi în Ucraina. Bagshaw şi Parry au fost ucişi în timpul unei tentative de evacuare umanitară în estul Ucrainei în ianuarie, a spus anterior familia lui Parry. Şaizeci şi trei de prizonieri de război ruşi au fost eliberaţi ca urmare a unui proces complex de negocieri cu Ucraina, au informat agenţiile de presă ruse, citând Ministerul Apărării de la Moscova.

Grupul de militari ruşi eliberaţi include persoane din "categoria sensibilă", al căror schimb a fost posibil prin medierea Emiratelor Arabe Unite (EAU), au adăugat agenţiile citate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel